Κινέζοι επιστήμονες κλωνοποίησαν 12 κατσίκες με ένα γονίδιο που τους επιτρέπει να παράγουν περισσότερο κασμίρι, το πιο λεπτό από όλα τα είδη μαλλιού που χρησιμοποιείται για ρούχα πολυτελείας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Κάθε μία από τις κατσίκες θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 1.000 γραμμάρια μαλλιού το χρόνο, έναντι των 600 γραμμαρίων που παράγουν οι άλλες κατσίκες, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο. Η κλωνοποίηση έγινε από επιστήμονες ενός εργαστηρίου στην Εσωτερική Μογγολία, την περιοχή της Κίνας που παράγεται το κασμίρι. Ο Λιου Σαοκίνγκ, υπεύθυνος του αγροκτήματος όπου έγινε το πείραμα αυτό, διευκρίνισε ότι συνολικά 14 κατσίκες κλωνοποιήθηκαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Δώδεκα από αυτές απέκτησαν το γονίδιο που τους επιτρέπει να παράγουν περισσότερο κασμίρι. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης και στις αγελάδες για να εμπλουτίζονται με λιπαρά οξέα ωμέγα-3, όμως το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν αυτά τα λιπαρά οξέα εμφανίζονται στο κρέας ή στο γάλα των αγελάδων.
filoksenosΚάθε μία από τις κατσίκες θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 1.000 γραμμάρια μαλλιού το χρόνο, έναντι των 600 γραμμαρίων που παράγουν οι άλλες κατσίκες, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο. Η κλωνοποίηση έγινε από επιστήμονες ενός εργαστηρίου στην Εσωτερική Μογγολία, την περιοχή της Κίνας που παράγεται το κασμίρι. Ο Λιου Σαοκίνγκ, υπεύθυνος του αγροκτήματος όπου έγινε το πείραμα αυτό, διευκρίνισε ότι συνολικά 14 κατσίκες κλωνοποιήθηκαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Δώδεκα από αυτές απέκτησαν το γονίδιο που τους επιτρέπει να παράγουν περισσότερο κασμίρι. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης και στις αγελάδες για να εμπλουτίζονται με λιπαρά οξέα ωμέγα-3, όμως το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν αυτά τα λιπαρά οξέα εμφανίζονται στο κρέας ή στο γάλα των αγελάδων.
0 σχόλια
Δημοσίευση σχολίου