aw2


Το σύστημα κωδικών πρόσβασης, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες της εταιρείας google, κατάφεραν να παραβιάσουν χάκερ, των περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας The New York Times.
Το εν λόγω πρόγραμμα φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού από την εταιρεία, καθώς αποτελεί το «δυνατό της χαρτί». Η πρωτοπορία του έγκειται στο ότι δίνει στους χρήστες και τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να καταχωρούν τους κωδικούς τους μόνο μία φορά για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τις επιχειρηματικές εφαρμογές που διαθέτει. Το πρόγραμμα, η κωδική ονομασία του οποίου είναι «Γαία» ενώ χρησιμοποιείται με το όνομα «Single Sign-On», έχει περιγραφεί δημοσίως μόνο μία φορά, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου τεχνικού περιεχομένου πριν δύο χρόνια, σύμφωνα με τους NYT.
Οι εισβολείς, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του Gmail, ενώ η Google προέβη άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την περαιτέρω ισχυροποίηση του συστήματος ασφαλείας της.
Αυτό που ανησυχεί τους υπευθύνους είναι ότι ίσως οι εισβολείς να ανακάλυψαν κάποια «αδύναμα σημεία» τα οποία η Google δεν γνώριζε.
protothema
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2