aw2

Η εποχή που οι γυναίκες θεωρούνταν ο αδύναμος... διαδικτυακός κρίκος έχει διέλθει ανεπιστρεπτί. Οι ρυθμοί με τους οποίους οι νέες κοπέλες κολλάνε σε μία ή περισσότερες ηλεκτρονικές παρέες αυξάνονται ταχύτατα, σε σημείο μάλιστα που η ενασχόλησή τους με το internet θα μπορούσε να αποτελέσει το νέο «σέρφινγκ» therapy!
Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται σταδιακή αντιστροφή στις διαθέσεις των δύο φύλων, καθώς, μπορεί οι γυναίκες να υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες με πιο αργό ρυθμό, αλλά όταν το κάνουν, καλύπτουν το χαμένο έδαφος και τείνουν να ξεπεράσουν τον ενθουσιασμό που επιδεικνύουν οι άνδρες για τις online δραστηριότητες.
Σήμερα, το 67% των γυναικών κάτω των 40 ετών δηλώνουν πως... νοιάζονται για τις ηλεκτρονικές παρέες τους όσο και για τις εξω-ηλεκτρονικές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι μόνο 38%. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Κέντρου Άνενμπεργκ για το Ψηφιακό Μέλλον, το 2007, τα πράγματα ήταν ακριβώς αντίθετα, καθώς το 69% των ανδρών και το 35% των γυναικών αισθάνονταν με αυτό τον τρόπο.

Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η ηλιακή κατηγορία των ανδρών 25 – 39 ετών είναι αυτή που νιώθει πια τον μεγαλύτερο κορεσμό για τις online κοινότητες και έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται ή και να τις εγκαταλείπει τελείως. Το 2005, το 77% των ανδρών κάτω των 40 ετών είχαν δηλώσει ότι οι online κοινότητές τους ήταν «υπερβολικά σημαντικές γι’ αυτούς», ενώ το 2010, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 39%.
Οι γυναίκες, όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Μάικλ Γκίλμπερτ, αναπτύσσουν βαθύτερες και μονιμότερες σχέσεις στο πλαίσιο των Web κοινοτήτων όπου συμμετέχουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες, δεν αναζητούν κυρίως πληροφορίες για κάποιο τομέα ενδιαφέροντός τους, αλλά συμμετέχουν σε μια ηλεκτρονική παρέα για βαθύτερους συναισθηματικούς και κοινωνικούς λόγους.
Να σημειωθεί πως ο όρος online ή διαδικτυακές κοινότητες δεν αφορά μόνο κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, αλλά και διάφορα άλλα site που φέρνουν ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα κοντά.
alepounews
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2