aw2

Ως τον Γάλλο «Ρομπέν των Δασών» χαρακτήρισαν τα γαλλικά μέσα έναν οδηγό βαν χρηματαποστολής, ο οποίος την «έκανε» με 11,6 εκ. ευρώ σε μετρητά. Στο δικαστήριο ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε κλέψει τα χρήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο αφεντικό του για τις κακές συνθήκες εργασίας και τους άθλιους μισθούς που «προσέφερε» στους εργαζομένους του.
Σύμφωνα με την Ιndependent, ο Toni Musulin μετά την παραδοχή ότι αποπειράθηκε να κλέψει το βαν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών. Συγκεκριμένα ο «Ρομπέν» έκανε την εν λόγο πράξη όταν μαζί με δύο συναδέλφους του φύλακες είχαν πάει ως χρηματαποστολή από τη Λυών. Τρεις ώρες αργότερα το φορτηγό βρέθηκε άδειο στα προάστια της πόλης. Η αστυνομία αρχικά φοβόταν ότι ο Musulin είχε πέσει θύμα ομηρίας αλλά όταν επισκέφθηκαν το διαμέρισμά του ανακάλυψαν ότι ήταν άδειο. Το ίδιο και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Δύο ημέρες αργότερα, η πλειοψηφία των χρημάτων βρέθηκαν σε κοντινό γκαράζ το οποίο και νοίκιαζε ο Musulin. Η Ιντερπόλ είχε ήδη ξεκίνησε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό και σύντομα ο Musulin ανακηρύχθηκε σε ήρωα.
Ο Musulin έγινε πραγματικός ήρωας στη Γαλλία και το διαδίκτυο γέμισε με σχετικά θέματα στα οποίο ο γενειοφόρος οδηγός λάμβανε τα εύσημα για τη «ληστεία του αιώνα». Ομάδες στο Facebook διακινούσαν συνθήματα όπως «ο Toni Musulin για Πρόεδρος» και συγκέντρωναν χιλιάδες οπαδούς ενώ πουλήθηκαν χιλιάδες T-shirts με το πρόσωπο του Musulin και το σλόγκαν «Best Driver 2009». Εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλοί τον θεώρησαν ως έναν σύγχρονο «Ρομπέν των Δασών» που στράφηκε κατά των τραπεζικών κολοσσών.
Μετά από 10 ημέρες κυνηγητού στην Ιταλία, ο Musulin παραδόθηκε στο Μονακό. «Ήταν πάρα πολλά τα χρήματα» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία. «Δεν ήξερα πως να τα ξοδέψω. Είδα όλη τη διαφημιστική εκστρατεία που προκάλεσε αυτό που έκανα. Δεν μου αρέσει που είμαι αναγνωρίσιμος.
«Λένε ότι είμαι ο Ρομπέν των Δασών, αλλά δεν είμαι. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος και είχα πρόβλημα με το αφεντικό μου» είπε ο ίδιος στο δικαστήριο.
Η θέση των υπόλοιπων 2.5 εκ. ευρώ παραμένει μυστήριο. Ο Musulin αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα άφησε στο θωρακισμένο βαν επειδή δεν χώραγαν στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει για να διαφύγει. Όταν μέσω των ανακρίσεων διαψεύστηκε ο ισχυρισμός αυτός, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ο ιδιοκτήτης του γκαράζ μπορεί να πήρε κάποια από το χρήματα όταν εκείνος έφυγε. Πολλοί υποστηρίζουν πάντως ότι ο Musulin έχει κρύψει τα χρήματα κάπου στην Ιταλία.
tvxs.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2