aw2

Πριν από αρκετά χρόνια στην Περαία Θεσσαλονίκης εκατομμύρια βατραχάκια είχαν σκεπάσει τους δρόμους. Οι κάτοικοι ρωτούσαν καθηγητές και επιστήμονες να μάθουν τι συμβαίνει. Μάλιστα, για να περιγράψουν το γεγονός, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι "έβρεξε βατράχια".
Τώρα που στέγνωσαν τα νερά στην περιοχή, το φαινόμενο δεν συναντάται πλέον εκεί. Εξακολουθεί να παρατηρείται ακόμη όμως, στο Λαγκαδά.
Ειδικά, σήμερα(χθες) το πρωί, η Τροχαία αναγκάστηκε να διακόψει δύο ώρες την κυκλοφορία, από τα χιλιάδες βατράχια που βρέθηκαν στο οδόστρωμα, λίγο πριν από τον οδικό κόμβο Προφήτη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, της Εγνατίας Οδού.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ζωολογίας του ΑΠΘ, Πασχαλίνα Κυριακοπούλου, "κάθε τέλος Μαΐου τα βατράχια μεταναστεύουν, έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να κατακλύζουν τους δρόμους".
"Σε περιόδους μετά από βροχές και σε περιοχές που υπάρχουν πολλά νερά, τα βατράχια βγαίνουν στους δρόμους και κατευθύνονται στα χωράφια, κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες", πρόσθεσε η κ. Κυριακοπούλου.
Το αποτέλεσμα αυτής της μετανάστευσης ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να αιφνιδιαστούν τρεις οδηγοί και να χάσουν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους, τα οποία προσέκρουσαν στις προστατευτικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου.
Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις σε ανάλογα σημεία, υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες, ώστε να μην αιφνιδιάζονται οι οδηγοί και να βρίσκονται σε εγρήγορση.
seleo


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Web Resources.eu // 27 Μαΐου 2010 στις 11:32 π.μ.  

    Η φύση έχει μεγάλη δύναμη και μας το δείχνει σε καθημερινή βάση !

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2