aw2

Σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μπάλες με υπέρτατο σκοπό τα … γκολ. Το τίμημα του θεάματος «πληρώνουν» συνήθως οι τερματοφύλακες οι οποίοι ταλαιπωρούνται, ενώ πολλές φορές υποπίπτουν σε αβίαστα λάθη.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση του Ούγκο Λορίς. Ο τερματοφύλακας της Λιόν και της Εθνικής Γαλλίας (9 συμμετοχές) εξέφρασε τα παράπονά του αναφορικά με την μπάλα του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Η μπάλα του Μουντιάλ είναι μπελάς. Με αυτή μπορείς να σκοράρεις από οπουδήποτε. Πρέπει να είσαι συνέχεια σε ετοιμότητα και στη σωστή θέση για να μη βρεθείς προ άσχημης εκπλήξεως», τόνισε σχετικά.
H FIFA και η adidas παρουσίασε τη μπάλα με την οποία θα παιχθεί το παγκόσμιο κύπελλο του 2010 στη Ν. Αφρική.Η «Jabulani», όπως ονομάζεται διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Νότια Αφρική και καινοτόμο σχεδίαση. Η νέας τεχνολογίας «Grip'n'Groove» μπάλα παρέχει μια εξαιρετικά σταθερή πτήση και τέλεια πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Με μόνο οκτώ, συνδεδεμένα θερμικά 3-D πάνελ, που είναι προσαρμοσμένα σφαιρικά για πρώτη φορά, η μπάλα είναι απόλυτα στρογγυλή και πιο ακριβής από ποτέ.
Τα έντεκα διαφορετικά χρώματα που χρησιμοποιούνται για την adidas «Jabulani» αντιπροσωπεύουν το ενδέκατο Παγκόσμιο Κύπελλο με μπάλα adidas. Επίσης τα 11 χρώματα αντιπροσωπεύουν τους 11 παίκτες κάθε ομάδας, τις 11 επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής, αλλά και τις 11 φυλές της Νότιας Αφρικής που την καθιστούν μια από τις πιο πολυπρόσωπες εθνολογικά χώρες στην αφρικανική ήπειρο. Η πολύχρωμη σχεδίαση συνδυάζει την τεράστια ποικιλία της χώρας στην αρμονική ενότητα. Τα τέσσερα τριγωνικά σχήματα σε άσπρο φόντο δανείζουν στην μπάλα μια μοναδική εμφάνιση στο πνεύμα της Αφρικής.
Το όνομα «Jabulani» προέρχεται από την γλώσσα Μπαντού, μία από τις έντεκα επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, και ομιλείται από το 25% περίπου του πληθυσμού. Κυριολεκτικά, «Jabulani» σημαίνει «για να γιορτάσουν».
exypno


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2