aw2

Μία εκπληκτική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας αποκαλύφθηκε στα μάτια της αποστολής της Conservation International και της National Geographic Society στη Νέα Γουινέα της Ινδονησίας. Η φυσική ποικιλία περιελάμβανε και αρκετά νέα σπάνια είδη.
Βατραχάκια των δέντρων με μύτες σαν ακίδες, τεράστιοι χνουδωτοί και ήμεροι αρουραίοι, σαύρες με κίτρινα μάτια και μικροσκοπικά καγκουρό του δάσους αποτελούν τη ζωική οικογένεια της φύσης της Νέας Γουινέας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βουνά Foja στη Νέα Γουινέα είναι ένα μέρος όπου τα ήδη εξελίσσονται ανενόχλητα εδώ και χιλιετίες.
Το γραφικό σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει βατραχάκι, με μύτη σαν του Πινόκιο, που στρέφεται προς τα πάνω όταν το αρσενικό καλεί αλλά ξεφουσκώνει και στρέφεται προς τα κάτω όταν είναι λιγότερο ενεργό.Εκτός από το συμπαθητικό αμφίβιο, οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα νέο είδος νυχτερίδας που τρέφεται με νέκταρ από το τροπικό δάσος, ένα νέο είδος ποντικού που ζει στο δάσος καθώς και ένα είδος ασπρόμαυρης πεταλούδας που σχετίζεται με την κοινή βασιλική.Επιπλέον οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο είδος καγκουρό νάνου που είναι εξαιρετικά σπάνιο και το οποίο απειλείται με εξαφάνιση από το κυνήγι σε άλλες περιοχές της Νέας Γουινέας. Εντοπίστηκε επιπλέον ένα ζευγάρι αυτοκρατορικών περιστεριών με υπόλευκο χρώμα και γκρι φτερά.
Την ώρα που τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτονται, εκθέσεις δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να μειώσουν το ρυθμό με τον οποίο καταστρέφεται η βιοποικιλότητα, όπως είχαν δεσμευτεί το 2002. Τον Οκτώβριο, αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Ιαπωνία για να συζητήσουν τους νέους στόχους που θα τεθούν για τα επόμενα σαράντα χρόνια.
Από την πλευρά της η Conservation International δήλωσε την πρόθεσή της να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τον αριθμό των ειδών που ειδών που θα ανακαλυφθούν τα προσεχή χρόνια και μέσω συνεργασιών να βοηθήσει τους επιστήμονες να επισκεφτούν τα πιο ανεξερεύνητα μέρη. Η ανακάλυψη νέων ειδών χλωρίδας και πανίδας θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος της υγείας του ανθρώπου ή να αποδειχτεί πολύτιμη για την προστασία των νερών.
tvxs.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2