aw2

Ένα τεχνικό σφάλμα ήταν αρκετό για να δημοσιοποιηθούν έστω και για λίγο προσωπικές συζητήσεις χρηστών του Facebook.
Μάλιστα, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 400 εκατ. άνθρωποι, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του chat για αρκετές ώρες ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη για ένα «περιορισμένο χρονικό διάστημα» οι χρήστες του Facebook μπορούσαν μέσω της υπηρεσίας «preview my profile» (προεπισκόπηση προφίλ, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο το προφίλ τους εμφανίζεται σε άλλους χρήστες), να διαβάσουν προσωπικές συζητήσεις των φίλων τους και να δουν τα εκκρεμή αιτήματα στη λίστα των επαφών τους. «Προσπαθήσαμε γρήγορα να λύσουμε το πρόβλημα αφού του το εντοπίσαμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, που δέχεται τον τελευταίο καιρό πολλές επιθέσεις από οργανώσεις προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου.Ο Μαρκ Ρότενμμπεργκ, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Εlectronic Frontier Foundation, που προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου, δήλωσε ότι αυτή η ολιγωρία τονίζει την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο του Facebook. Επανέλαβε μάλιστα το αίτημα να παρέμβει η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FΤC) καθώς παρατηρήθηκαν «τσαπατσούλικες πρακτικές ασφάλειας για θέματα ιδιωτικού απορρήτου».
Πάντως, το τελευταίο περιστατικό έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση μιας σειράς νέων υπηρεσιών του Facebook, οι οποίες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε συνεργαζόμενο δικτυακό τόπο να ενσωματώνει εργαλεία και δεδομένα χρηστών του κοινωνικού δικτύου - κάτι που πολλοί θεωρούν ότι περιορίζει τον έλεγχο που έχει ο χρήστης στις προσωπικές του πληροφορίες. Στην κίνηση αυτή αντέδρασαν μεταξύ άλλων και τέσσερις αμερικανοί γερουσιαστές, οι οποίoι ζήτησαν από την FΤC να παρέμβει ώστε να εμποδίσει τη διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook στο Διαδίκτυο.
Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο Αντριου Μπραντ της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Webroot, ο οποίος εκτιμά ότι το Facebook οφείλει να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του με την ίδια προσοχή που δείχνουν και οι τράπεζες όταν ασφαλίζουν τις θυρίδες των πελατών τους. «Δεν θα έπρεπε να αφήνουν το χρηματοκιβώτιο ξεκλείδωτο ούτε για λίγες ώρες», δήλωσε.
World holidays blog club-gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2