aw2

Κυκλοφορεί η νέα Ubuntu

Αναρτήθηκε από Peiratis | 12:54 μ.μ. | , | 0 σχόλια »

Παρά τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής, η Canonicalδιέθεσε τελικά τη νέα έκδοση της Ubuntu σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Οι τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακές για τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη γνωστή διανομή, με το τελευταίο bug να ξεφυτρώνει στο παρά πέντε και να βάζει φωτιά στο τεχνικό επιτελείο της Canonical.Το bug αυτό εμφανιζόταν στην περίπτωση των συστημάτων dual boot και αφαιρούσε το δεύτερο λειτουργικό από το μενού του Grub. Αρχικά διέρρευσε ότι η κυκλοφορία τηςLucid Lynx θα καθυστερήσει, ωστόσο η ομάδα της Canonical κατάφερε τελικά να
αντιμετωπίσει το bug και να διαθέσει τη διανομή έγκαιρα και με διορθωμένο το πρόβλημα. Στις αρχές της εβδομάδας η Canonical βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα memory leakage bug του X-Server που ελάττωνε σταδιακά την ταχύτητα του υπολογιστή.
Η Ubuntu 10.04 είναι μια LTS (long term support) έκδοση και θα λαμβάνει ενημερώσεις για τρία τουλάχιστον χρόνια, σε αντίθεση με τους 18 μήνες που είναι το σύνηθες. Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές περιλαμβάνουν καινέο design, καθώς εγκαταλείπεται (ευτυχώς) η κυριαρχία του καφέ χρώματος.
24newslines


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2