aw2

Στο κενό έπεσαν για μια ακόμη φορά οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για την κατάργηση του κυνηγιού των φαλαινών, αφού χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ισλανδία και η Νορβηγία αρνήθηκαν σθεναρά να κάνουν την οποιαδήποτε υποχώρηση.
Η Διεθνής Επιτροπή για τη Φαλαινοθηρία προσπαθούσε εδώ και τρία χρόνια να βρει κοινό έδαφος με τις χώρες αυτές, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των φαλαινών που σκοτώνονται κάθε χρόνο.
Οι διήμερες διαπραγματεύσεις όμως στο Μαρόκο δεν κατάφεραν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού... οι 88 χώρες που συμμετείχαν δεν μπόρεσαν καν να συνεννοηθούν.
Πάνω από 1.500 φάλαινες σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, την Νορβηγία και την Ισλανδία, με τις συζητήσεις να εστιάζονται στο κατά πόσο μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο αυτός ο αριθμός.
“Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την παρουσία αυτών των κυβερνήσεων . Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, δεν μπόρεσαν ούτε γι' αστείο να βρουν μια λύση . Η αδιαλλαξία της Ιαπωνίας, αλλά και της Ισλανδίας και της Νορβηγίας είναι απαράδεκτη”, τόνισε η Σούζαν Λίμπερμαν από την περιβαλλοντική οργάνωση Pew Environmet.
Μάλιστα, πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγόρησαν την Ιαπωνία ότι εξαγόρασε ψήφους από τις πιο φτωχές χώρες, προσφέροντας δάνεια και προσωπικές χάρες , προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της φαλαινοθηρίας.
cosmo.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2