aw2

Στην πρωτοπόρα κοινότητα της Μαγνησίας Ανάβρα βρέθηκαν δεκάδες εκδρομείς της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εκδρομείς και κάτοικοι του χωριού-πρότυπου οικολογικής ανάπτυξης ένωσαν τις φωνές τους σε ένα σύνθημα: «Να γίνει όλη η Ελλάδα Ανάβρα!».
Σε υψόμετρο χιλίων περίπου μέτρων, στις δυτικές πλαγιές της Όθρυος και σε μεγάλη απόσταση από τις πιο κοντινές κωμοπόλεις της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Φθιώτιδας, η κοινότητα Ανάβρας σήμερα διαθέτει αιολικό πάρκο (το οποίο της εξασφαλίζει ετήσιο εισόδημα περίπου 100.000 ευρώ), περιβαλλοντικό - πολιτιστικό πάρκο, πρότυπες κτηνοτροφικές υποδομές, αναρριχητικά κέντρα, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, ακόμη και σπίτια που φιλοξενούν τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία.photo by argycon

Οι κάτοικοι προχωρούν επίσης στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού πάρκου με χρήση του 70% του νερού του Ενιπέα το χειμώνα και χωρίς να λειτουργεί το καλοκαίρι. Είναι υπό κατασκευή τηλεθέρμανση από βιομάζα.
Παρόλα αυτά, η Ανάβρα που παρέμενε μέχρι σήμερα κοινότητα λόγω της ιδιότυπης γεωγραφικής θέσης της καλείται πλέον με τον Καλλικράτη να ενταχθεί σε έναν Δήμο που ουδεμία σχέση έχει με την απομονωμένη Κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο υπέροχο αυτό χωριό, στο επίκεντρο βρέθηκε η βιολογική γεωργία και ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ, Γιωργάκης Κωστής σημείωσε σχετικά: «Να γίνει όλη η Ελλάδα Βιολογική Ανάβρα! Οι βιοκαταναλωτές θέλουμε το πρότυπο ανάπτυξης της Ανάβρας, που έκανε όλους τους κτηνοτρόφους να ανατρέφουν βιολογικά τα ζώα τους, να θέλουν το περιβάλλον σύμμαχο κι όχι δούλο και να στηρίζονται στα ντόπια προϊόντα, να γίνει παράδειγμα ανάπτυξης για όλη την χώρα. Θέλουμε ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο με στροφή στα ντόπια βιολογικά προϊόντα και πράσινη ανάπτυξη με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους παραγωγούς τους και γι’ αυτό ήρθαμε στην Βιολογική Ανάβρα».
almyrosinfo.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2