aw2

Ο γίγαντας του Διαδικτύου Google σταδιακά διακόπτει την εσωτερική χρήση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft λόγω των κενών ασφάλειας τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις στο Gmail, γράφουν την Τρίτη οι Financial Times.
Επικαλούμενη δηλώσεις αρκετών υπαλλήλων της Google, η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία στρέφεται σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και το Mac OS της Apple.
Η απόφαση φέρεται να ελήφθη τον Ιανουάριο, όταν η Google ανακοίνωσε ότι χάκερ που δρούσαν από το έδαφος της Κίνας υπέκλεψαν δεδομένα από χρήστες υπηρεσιών της Google και δεκάδων ακόμα αμερικανικών εταιρειών. Λόγω των επιθέσεων αλλά και της εκτεταμένης λογοκρισίας του κινεζικού Διαδικτύου, η Google τελικά αποχώρησε από την κινεζική αγορά
Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η εταιρεία λογισμικού προστασίας McAfee είχε ανακοινώσει τότε ότι οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφάλειας στον Internet Explorer της Microsoft.
«Δεν ασχολούμαστε πια με τα Windows. Είναι μια προσπάθεια που αφορά την ασφάλεια» των υποδομών της Google, δήλωσε υπάλληλος της εταιρείας, η οποία επισήμως αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.
«Εργαζόμαστε πάντα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεών μας, δεν σχολιάζουμε όμως συγκεκριμένα επιχειρησιακά θέματα» αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.
insomnia


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2