aw2

Με ένα «sorry» προσπάθησε να ...καθαρίσει ο Ζεπ Μπλάτερ στην επαφή που είχε με τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και του Μεξικού για τα εις βάρος τους διαιτητικά λάθη. Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε ότι σκέφτεται την εφαρμογή της τεχνολογίας, προκειμένου να γίνεται ξεκάθαρο αν η μπάλα περνά ή όχι τη γραμμή της εστίας.
Ο 74χρονος Ελβετός εδώ και αρκετά χρόνια είναι ενάντια στη χρήση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Πριν από τρεις μήνες, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής κανονισμών (IFAB), δεν δέχθηκε καν να συμπεριληφθεί στα προς συζήτηση θέματα, αυτό της τεχνολογικής βοήθειας.
Μετά τα τραγικά λάθη των Λαριόντα και Ροζέτι στα ματς Γερμανίας-Αγγλίας και Αργεντινής-Μεξικού αντίστοιχα, δείχνει πως... ξανασκέφτεται. «Ζήτησα συγγνώμη από τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και του Μεξικού για τα λάθη που έγιναν σε βάρος τους και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ» είπε ο Μπλάτερ. «Θα είναι λάθος μας αν μετά από αυτές τις διαιτησίες δεν ανοίξουμε συζήτηση για την τεχνολογική βοήθεια στο ποδόσφαιρο. Στο επόμενο συνέδριο της IFAB που θα γίνει τον Ιούλιο στο Κάρντιφ, θα εξετάσουμε το θέμα της τεχνολογικής βοήθειας για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Για περιπτώσεις γκολ-οφσάιντ δεν είναι απαραίτητη η τεχνολογία».
Στο μεταξύ εκπρόσωποι δύο εταιρειών που εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στο άκουσμα ότι ο Μπλάτερ αρχίζει να σκέφτεται το θέμα.
Ο Πολ Χόκινς, ιδρυτής της εταιρείας «Hawk-Eye Innovations», έχει εφεύρει ένα τεχνολογικό σύστημα που διευκρινίζει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας ή όχι. «Είναι άδικο να παραποιείται η ποδοσφαιρική ιστορία εξ αιτίας λαθών. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρόμοια περιστατικά δεν πρόκειται να επαναληφθούν» δήλωσε στο «Reuter’s».
Ο Γερμανός Όλιβερ Μπράουν, διευθυντής επικοινωνίας της εταιρείας «Cairos Technologies AG», που επίσης εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε: «Μόλις είδα τη φάση του Λάμπαρντ είπα ευτυχώς που η FIFA δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία, γιατί υποστηρίζω την Εθνική ομάδα της πατρίδας μου. Όμως αμέσως σκέφτηκα ότι αν γινόταν χρήση του συστήματος το γκολ θα είχε μετρήσει, όπως άλλωστε έπρεπε να γίνει. Πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι επιτέλους αρχίζουν να σκέφτονται τη χρησιμοποίηση τεχνολογικών βοηθημάτων».
enet.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2