aw2

Έμιλι..ενας ναυαγοσώστης ρομπότ

Αναρτήθηκε από the_traveller | 8:19 π.μ. | , | 1 σχόλια »

Αν η εικόνα που έχετε για τους ναυαγοσώστες είναι συνδυασμένη με όμορφα, καλογυμνασμένα κορμιά με πορτοκαλοκόκκινα μαγιό να τρέχουν στην παραλία, καιρός να την ξεχάσετε.
Έφτασε η Έμιλι, το ρομπότ-ναυαγοσώστης, το οποίο σε τίποτε δεν θυμίζει την «Σι Τζέι» του Baywatch, κατά κόσμον Πάμελα Άντερσον, ή τον επιβλητικό Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Πρόκειται για μια ρομποτική σανίδα, η οποία μπορεί να κινείται μόνη της με μεγάλη ταχύτητα στο νερό, εντοπίζοντας τους κολυμβητές που κινδυνεύουν.
Όταν φθάνει στον προορισμό της, ο ναυαγοσώστης πατάει ένα κουμπί και το ρομπότ σταματάει, προκειμένου ο άνθρωπος να κρατηθεί πάνω της, ώσπου να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ακτή.
Ο Τόνι Μάλιγκαν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που κατασκεύασε την Έμιλι, αναγνωρίζει ότι ο ρομποτικός ναυαγοσώστης δεν μπορεί να διαθέτει την πείρα ενός πραγματικού ναυαγοσώστη, ωστόσο εκτιμά ότι η συσκευή «θα βοηθήσει το έργο των ανθρώπων».
Μάλιστα, από το 2011, η Έμιλι θα διαθέτει ενσωματωμένο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ, το οποίο θα «σκανάρει» το νερό, εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας τις κινήσεις που κάνει ένας κολυμβητής, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.
anemomilos


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 3 Ιουλίου 2010 στις 9:31 π.μ.  

    Καλημερα σας Ευχομαι!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2