Στα δύο πρόκειται να χωριστεί η Αφρική εξαιτίας ενός νέου ωκεανού που δημιουργείται στην Αιθιοπία. Σύμφωνα με τους τους επιστήμονες που παρακολουθούν στενά την περιοχή Αφάρ στην Αιθιοπία, ο ωκεανός θα χωρίσει την αφρικανική ήπειρο, αν και θα χρειαστούν 10 εκατομμύρια χρόνια.
Το 2005, δημιουργήθηκε στο Αφάρ ένα ρήγμα μήκους 60 χιλιομέτρων και πλάτους 8 μέτρων εντός 10 ημερών. Μέχρι σήμερα, έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές.
Καυτά πετρώματα ανεβαίνουν από τα βάθη της γης στην επιφάνεια και δημιουργούν το ρήγμα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι υπόγειες εκρήξεις συνεχίζονται ακόμα και θα συνεχίζονται έως ότου αποκοπεί εντελώς το κομμάτι αυτό της ηπείρου.....
Μέχρι τότε, το ρήγμα θα έχει μεγαλώσει τόσο και ένας νέος ωκεανός με τα νερά του Ινδικού Ωκεανού που θα εισβάλουν υπογείως θα δημιουργηθεί. Επίσης, θα προκύψει ένα τεράστιο νησί, με τη σημερινή Αιθιοπία και τη Σομαλία.
Οι ερευνητές...θεωρούν μοναδική ευκαιρία το γεγονός ότι μπορούν να παρακολουθούν τη γένεση ενός ωκεανού μπροστά στα μάτια τους, καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως σε μεγάλα βάθη. Πιστεύουν η παρακολούθηση τέτοιων φαινομένων θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα οριμένα φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και οι εκρήξεις ηφαιστείων.
ostria


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

 1. greeceland // 21 Ιουλίου 2010 - 11:58 π.μ.  

  Μιλώ σου με τα μάτια μου
  κι αυτό νομίζω φτάνει
  Να καταλάβεις η καρδιά
  σε πια μεριά σε βάνει

  Καλημεεεεεεεεεεεεεερα!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2