aw2

Ήρεμα αντέδρασαν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι όταν τους ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστεί να περιμένουν ίσως και πάνω από τέσσερις μήνες για τον απεγκλωβισμό τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.
Οι 33 Χιλιανοί κατορθώνουν και επιβιώνουν στα έγκατα της γης, σε βάθος 700 μέτρων, από τις 5 Αυγούστου, όταν κατέρρευσε το βασικό τούνελ του μικρού ορυχείου χαλκού και χρυσού στο Copiapo, περίπου 725 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Χιλής, αφότου κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με τους εγκλωβισμένους, συγκροτήθηκε ομάδα υποστήριξης, με στόχο τον υλικό ανεφοδιασμό και κυρίως την ψυχολογική τους υποστήριξη, αφού ο κίνδυνος...
συνδρόμου κατάθλιψης και άγχους είναι σοβαρός. Η ομάδα θα τους βοηθήσει να οργανώσουν το χρόνο και τη ζωή τους στον περιορισμένο χώρο που βρίσκονται παγιδευμένοι. Ζητήθηκε ακόμη και η συμβολή των ειδικών υπηρεσιών της NASA, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη των αστροναυτών σε μεγάλης χρονικής διάρκειας αποστολές στο διάστημα.
Ο επικεφαλής των εγκλωβισμένων ζήτησε από τον πρόεδρο της Χιλής Sebastian Pinera να τους βγάλει "από αυτή την κόλαση" κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες διάσωσής τους δεν πρόκειται εγκαταλειφθούν, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια.
Εν τω μεταξύ, η οικογένεια ενός εκ των 33 μεταλλωρύχων που βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο ορυχείο ανακοίνωσε ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες κατά των ιδιοκτητών του ορυχείου Σαν Χοσέ και κατά παντός υπευθύνου.
"Δεν σκέφτομαι την χρηματική αποζημίωση, σκέφτομαι ότι πρέπει να τους βάλω απέναντι στις ευθύνες τους, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες του ορυχείου αλλά και όλους εκείνους που δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους", δήλωσε η Καρολίνα Ναρβάεζ, σύζυγος του Ραούλ Μπούστος.
tnsite


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 27 Αυγούστου 2010 στις 8:13 π.μ.  

    H εκφραση Ειναι Τεχνη !! Με οποιο τοπο και αν αποδιδεται!! Καλημερα Εκφραστητε μη φοβηθητε Η Ζωη Ειναι μικρη για να Ειναι μιζερη!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2