aw2

Υπό όρους οι ανήλικοι στα Ίντερνετ καφέ

Αναρτήθηκε από the_traveller | 5:09 μ.μ. | | 0 σχόλια »

Κατά της απαγόρευσης εισόδου σε ανήλικους στα ίντερνετ καφέ, τάσσεται ο Συνήγορος του παιδιού, με υπόμνημα που έστειλε την Πέμπτη (19/08) στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή.
Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Παιδιού προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.
Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους. Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες...

-υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους.
Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.

tileorasi-hellas


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2