aw2

Σημαντικές αλλαγές στο χώρο των επιχειρήσεων φέρνουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η προτίμηση των νεαρών εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας έρευνας της Cisco που εξετάζει τις επιπτώσεις που έχουν στην ασφάλεια η κοινωνική δικτύωση και η χρήση προσωπικών συσκευών στην επιχείρηση, τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για πολλούς τομείς μέσα στην επιχείρηση.
Επιπλέον, το 71% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι υπερβολικά αυστηρές τακτικές ασφάλειας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πρόσληψη και διατήρηση εργαζομένων κάτω των 30 ετών.Η έρευνα, που έγινε από την InsightExpress για λογαριασμό της Cisco, βασίστηκε σε δείγμα 500 επαγγελματιών από τον χώρο της πληροφορικής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η επιρροή των καταναλωτών στην πληροφορική στον χώρο της επιχείρησης αυξάνεται, καθώς και ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι φέρνουν προσωπικές συσκευές και εφαρμογές στο δίκτυο, γεγονός που παρουσιάζει νέες ευκαιρίες για την επιχείρηση και προκλήσεις για την ασφάλεια.
Εξάλλου, η έρευνα εξετάζει τις αλλαγές που συντελούνται στην ασφάλεια λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων των σημερινών Δικτύων χωρίς Περιορισμούς (Borderless Networks), των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της απασχόλησης όλο και μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων, καθώς και λόγω των προκλήσεων που παρουσιάζει η προστασία ευαίσθητων, προσωπικών δεδομένων.
Συμπεράσματα
Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μη υποστηριζόμενες εφαρμογές, στις οποίες περιλαμβάνονται: Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης 68%. Εφαρμογές συνεργασίας 47%. Peer to Peer 47% και Cloud 33%.
Επίσης, περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες (41%) δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μη υποστηριζόμενες συσκευές. Επίσης, πάνω από το ένα τρίτο από τον παραπάνω αριθμό δήλωσε ότι στο παρελθόν έχει υποστεί παραβίαση ή απώλεια δεδομένων εξαιτίας της χρήσης μη υποστηριζόμενων δικτυακών συσκευών.
Παρά τις τάσεις αυτές, περίπου οι μισοί (53%) από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι πιθανόν να επιτρέψουν προσωπικές συσκευές στο δίκτυο μέσα στους επόμενους 12 μήνες και ότι το 7% υποστηρίζει ήδη τέτοιου είδους συσκευές. Ακόμη, πάνω από τους μισούς (51%) δήλωσαν ότι η «κοινωνική δικτύωση» είναι ένας από τους τρεις σοβαρότερους κινδύνους ασφάλειας για την επιχείρηση, ενώ ένας στους πέντε (19%) θεωρεί ότι είναι ο σοβαρότερος κίνδυνος.
Σε κάθε περίπτωση, τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ένα ασύγκριτο και πολύ χρήσιμο εργαλείο για πολλούς τομείς μέσα στην επιχείρηση, μεταξύ των οποίων οι ανθρώπινοι πόροι, το marketing και η εξυπηρέτηση πελατών.
Τέλος, σχεδόν τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι υπερβολικά αυστηρές τακτικές έχουν μέτρια ή πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην πρόσληψη και διατήρηση εργαζομένων κάτω των 30 ετών.
xolloth


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2