Τουλάχιστον έξι πλοιάρια "κόλλησαν" στο λιμάνι της πόλης Iquitos, η οποία οδικώς είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται με μικρές βαρκούλες που μπορούν να επιπλεύσουν στα κανάλια, αλλά αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστίζει τη διπλάσια τιμή.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Περού, "το χαμηλό επίπεδο του ποταμού είναι το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου ξηρού κλίματος".....
Η στάθμη του Αμαζονίου αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, πριν ακόμη ξεκινήσει η περίοδος των βροχοπτώσεων τον επόμενο μήνα, όπου ήδη έχει "πέσει" κατά 106 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.
Ο Αμαζόνιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Γης, ύστερα από τον Νείλο, με συνολικό μήκος 6.840 χιλιόμετρα, αλλά είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το Νείλο. Η μέση παροχή του ανέρχεται σε 219.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Υπολογίζεται ότι το 1/5 τού συνόλου του γλυκού νερού που κυκλοφορεί πάνω στην επιφάνεια της γης μεταφέρεται απ' τον Αμαζόνιο.
WHBC-gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2