aw2

Όχι μόνο επιμένουν να κάψουν δημοσίως 200 αντίτυπα του Κορανίου, αλλά ανακοίνωσαν χθες τον τόπο και την ώρα: στο Γκέινσβιλ της Φλόριδας στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα) το ερχόμενο Σάββατο, στην ένατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Παρά την κατακραυγή στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, ο ιεροκήρυκας Τέρι Τζόουνς και οι λίγοι πιστοί της μικρής Ευαγγελικής Εκκλησίας του στη Φλόριδα εμφανίστηκαν και χθες αμετακίνητοι στην απόφαση να ρίξουν στην πυρά αντίτυπα του Κορανίου.
Οι αρχές της Πολιτείας σκέφτονται τα μέτρα που θα λάβουν. Εκπρόσωπος του Δήμου του Γκέινσβιλ είπε ότι η καύση παραβαίνει το άρθρο 10-63 της νομοθεσίας για τους δήμους, το οποίο απαγορεύει τις φωτιές στην ύπαιθρο και τιμωρεί τις ενέργειες αυτές με... πρόστιμο 250 δολαρίων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συλλήψεων.
«Θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί μετά την επέμβαση των πυροσβεστών και της αστυνομίας του Γκέινσβιλ για να σβήσουν τη φωτιά. Εχουμε σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε χθες.
Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε «ασεβές και ντροπιαστικό» το σχέδιο του αιδεσιμότατου Τέρι Τζόουνς . Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ φέρεται να τον αποκάλεσε «ηλίθιο και επικίνδυνο».
Ο 58χρονος πρώην πωλητής μεταχειρισμένων επίπλων και νυν ιεροκήρυκαςεπιμένει ότι η Εκκλησία του, η οποία αριθμεί ποίμνιο 50 ατόμων, θα ρίξει το Κοράνι στην πυρά εν είδει προειδοποίησης προς τους φανατικούς ισλαμιστές.
«Γνωρίζουμε ότι η καύση του Κορανίου θα προσβάλει τους μουσουλμάνους. Προσβάλλομαι και εγώ όταν καίνε την αμερικανική σημαία και τη Βίβλο. Ωστόσο το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ξεκάθαρο... Δεν είναι μήνυμα μίσους, αλλά προειδοποίηση προς τους φανατικούς» λέει.
Ο Τζόουνς έχει δεχθεί περισσότερες από 100 απειλές για τη ζωή του και αναγκάζεται να κυκλοφορεί οπλοφορώντας «για την ασφάλειά του», όπως είπε.
Και μόνο η είδηση περί της επικείμενης καύσης του Κορανίου έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις στην Καμπούλ και στην Τζακάρτα, οι οποίες ξύπνησαν μνήμες από τα εκτεταμένα επεισόδια του 2005, μετά τη δημοσίευση των σκίτσων με τον Μωάμεθ σε εφημερίδα της Δανίας.
Θρησκευτικοί ηγέτες χριστιανικών, εβραϊκών και μουσουλμανικών εκκλησιών στις ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την ιδέα του Τζόουνς από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος πάντως υπερηφανεύεται ότι ουδέποτε έχει διαβάσει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, αλλά θεωρεί ιερό χρέος του «να ξεσκεπάσει το Ισλάμ» και να ενημερώσει τους πάντες ότι «η πίστη στο Κοράνι οδηγεί στην Κόλαση».
almyrosinfo.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2