aw2

Αλλαγή στα φώτα

Αναρτήθηκε από the_traveller | 12:50 μ.μ. | , | 0 σχόλια »

Από σήμερα, αποσύρεται ο πλέον συνήθης στη χρήση λαμπτήρας πυράκτωσης των 75 watt, η παραγωγή και οι εισαγωγές του οποίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση παύουν, με τα καταστήματα να καλούνται πλέον να διαθέσουν τα αποθέματά τους.
Ο καταναλωτής θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφόρων τύπων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, που αναμένεται να ανακουφίσουν το πορτοφόλι του, δεδομένου του υψηλού μεν κόστους προμήθειας των λαμπτήρων νέας γενιάς, το οποίο όμως, αποσβαίνεται και με το παραπάνω με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Πάντως, από σήμερα είναι υποχρεωτική η αναγραφή, στη συσκευασία του προϊόντος... λεπτομερών πληροφοριών για τη διευκόλυνση του καταναλωτή στην επιλογή της καλύτερης λύσης.
Τέτοια εποχή πέρσι αποσύρθηκε από την αγορά ο λαμπτήρας πυράκτωσης 100W, μαζί και οι ματ λαμπτήρες του τύπου, ανεξαρτήτως ισχύος.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 παίρνουν την... άγουσα οι λαμπτήρες των 40W και 25W.
Θα διαλέγουμε πλέον, μεταξύ βελτιωμένων λαμπτήρων πυράκτωσης (με τεχνολογία αλογόνου), συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού (CFL), οι οποίοι είναι και οι ευρύτερης κατανάλωσης, και διόδων εκπομπής φωτός (LED), οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο.
news247.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2