aw2

Άλλη μια έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου ειδικά στις νεότερες ηλικίες έχει διάφορες δυσάρεστες συνέπειες. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερες από οκτώ ώρες το βράδυ παχαίνουν πιο εύκολα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, που κλείνουν ένα οκτάωρο ύπνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερες ώρες παχαίνουν πιο εύκολα επειδή τρώνε περισσότερες τροφές με λιπαρά και πιο πολλά σνακ.
Την έρευνα πραγματοποίησαν ειδικοί του νοσοκομείου Μπρίγκαμ και του ιατρικού κέντρου Μπεθ Ισραελ της Βοστώνης, οι οποίοι μελέτησαν 240 νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών που για ένα χρονικό διάστημα φορούσαν στον ύπνο τους μια ειδική συσκευή περασμένη στον καρπό του χεριού τους, ενώ παράλληλα καταγραφόταν η ημερήσια λήψη θερμίδων από τη διατροφή τους. Οπως διαπίστωσαν, ο λιγοστός ύπνος μπορεί να επιφέρει χρόνιες αλλαγές στη διατροφή των νέων αυξάνοντας, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.
Μάλιστα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το φαινόμενο αφορά κυρίως τα κορίτσια καθώς για λόγους που οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει τα αγόρια δεν φαίνεται να χαλάνε εξίσου με τα κορίτσια τη διατροφή τους εξαιτίας του ανεπαρκούς ύπνου.
sourta-ferta


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2