aw2

Ένα τεστ της εκπνοής πολύ φθηνό, τουλάχιστον όσο κι ένα αλκοτέστ, μπορεί να επιτρέψει να ανιχνευθούν μορφές καρκίνου, όπως του πνεύμονα, του στήθους, των εντέρων και του προστάτη, γράφει η βρετανική "Επιθεώρηση του Καρκίνου".
Έγιναν δοκιμές με 177 εθελοντές, καρκινοπαθείς ή όχι, αποδείχθηκε δε ότι με αναπνευστικό τεστ στη φάση της εκπνοής μπορεί να προκληθεί μία αντίδραση χημικών στοιχείων που περιέχονται στα καρκινικά κύτταρα, πιστοποιώντας ποιά είναι η ηλικία και το φύλο των πασχόντων, και για τί είδους μορφή καρκίνου πρόκειται.
Ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου "Technion Israel" πριν από ένα έτος ανήγγειλαν ότι ένα αναπνευστικό τεστ (με την εκπνοή) μπορούσε να ανιχνεύει μορφές καρκίνου,αποσαφηνίσζοντας όμως ότι "μόνον πολύ προκαταρκτικά τεστ είχαν γίνει, τότε" και η ανίχνευση "αφορούσε τον καρκίνο του πνεύμονα".
Συνεπώς η βρετανική ανακοίνωση επιρρωνύει τον ισραληλινό ισχυρισμό, κάνοντας όμως "διεύρυνση" στους καρκίνους του στήθους,, των εντέρων και του προστάτη.
"Αποδεικνύεται ότι μία ηλεκτρονική μύτη μπορεί να διαχωρίσει την 'υγιή' αναπνοή από την 'άρρωστη' αναπνοή, όσο εξίσου και όλων των ειδών τις αναπνοές, σε συνάρτηση με μορφές καρκίνου" επισημαίνει ο καθηγητής Αμπρααμ Κούτεν, του ίδιου ισραηλινού Ινστιτούτου, που εδρεύει στη Χάϊφα. "Αν επιβεβαιώσουμε αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα", προσθέτει, "με έρευνες περισσότερο εμπεριστατωμένες, η νέα τεχνολογία μπορεί να καταστεί απλό εργαλείο για μία έγκαιρη πρόγνωση του καρκίνου".
allday-news


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2