Πολλοί νέοι και νέες, ακολουθώντας την μόδα 'στολίζουνε' το σώμα τους με τατουαζ και piercing και ενίοτε το καλοκαίρι με henna. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν κάποιοι κανόνες υγιεινής στα περισσότερα στούντιο, ωστόσο όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως πρέπει να παίρνουμε και εμείς τα μέτρα μας. Αυτό εξάλλου καταδεικνύουν και έρευνες που γίνονται και δείχνουν οτι υπάρχουν επιπλοκές απο τατουαζ κ piercing.
Τα eksipnapaidia θα σας παρουσιάσουν τους κινδύνους που μπορεί να έχετε απο τέτοια 'στολίδια' , επισημαίνοντας οτι τις περισσότερες φορές δεν συμφέρει να ακολουθάς τη μόδα, μιας και οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι απο οτι οι εφήμερες χαρές που θα σου προσφέρουν τέτοιες ενέργειες.Henna
Προσοχή στα τατουάζ από χένα: Κίνδυνος αλλεργίας.
Μελέτη στο Λονδίνο έδειξε τα παρακάτω.
Λονδίνο: Κίνδυνο διά βίου αλλεργικής ευαισθητοποίησης, η οποία μάλιστα μπορεί να συνοδεύεται από άλγος, εγκυμονούν τα τατουάζ από χένα, όταν περιέχουν ένα χημικό που ανιχνεύεται συνήθως σε βαφές, υποστηρίζουν Γερμανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο New Scientist.
H επικίνδυνη ουσία είναι η PPD, η οποία χρησιμοποιείται για να προσδώσει σκούρο χρώμα στα τατουάζ και είναι ευρέως διαδεδομένη στις αναπτυσσόμενες χώρες και μεταξύ των δημιουργών που αγοράζουν υλικά από αυτές. Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ όμως οι περισσότεροι καλλιτέχνες του τατουάζ χρησιμοποιούν την αγνή χένα, που σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι, πριν αποφασίσετε να κοσμήσετε το σώμα σας με τατουάζ από χένα, που θα σας κάνει ο πλανόδιος καλλιτέχνης του νησιού, βεβαιωθείτε ότι η βαφή δεν περιέχει PPD.
Ωστόσο, ο Δρ Bjiorn Hausen του Δερματολογικού Κέντρου στην Mπούξτεχουντ της Γερμανίας, δήλωσε στο BBC ότι η χένα που περιέχει PPD ευθύνεται για κρούσματα ατοπικής δερματίτιδας, τα οποία ενδέχεται να συνοδεύονται από οίδημα, ερυθρότητα και κνησμό. Τα συμπτώματα μάλιστα μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή μήνες και να δημιουργήσουν εκτός από ενόχληση και πολλά επιπλέον προβλήματα στους ασθενείς, ιδιαίτερα αν η πάσχουσα περιοχή είναι ορατή -όπως, π.χ., εάν το τατουάζ έχει γίνει στα χέρια ή στα δάχτυλα- και αντιαισθητική.
Εντούτοις, ο σημαντικότερος κίνδυνος αφορά στην εκδήλωση διά βίου υπερευαισθησίας στο χημικό, που θα αποκλείσει τη δραστηριότητα του ατόμου σε μια σειρά επαγγελμάτων.
Εκπρόσωπος του Βρετανικού Ιδρύματος Αλλεργιολογίας συστήνει σε όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα να αποφεύγουν τα τατουάζ.Τatoo
Το τατουάζ δεν πονάει, η αίσθηση που δίνει, είναι σαν γδάρσιμο, ένα απλό τσούξιμο. Αν ο καλλιτέχνης σέβεται το δέρμα και δεν πιέζει το «πιστολάκι» σαν κομπρεσέρ, δεν ματώνει σχεδόν καθόλου. Το μελάνι μπαίνει μόνο του, φυσικά, χωρίς βία.
Παρολα αυτα πολλά τατουάζ και τρυπήματα μπορεί να προκαλέσουν τοπική φλεγμονή. Βέβαια το πιο σημαντικό και επικινδυνο ειναι η μετάδοση ηπατίτιδας ή του ιου του Aids.
Και να ξέρετε οτι στο σημειο που υπαρχει τατουαχ , το δέρμα ειναι πιο ευαίσθητο και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή.Piercing
Το piercing σώματος (πίρσινκ - τρύπημα, τρύπες στο σώμα) αναφέρεται συνήθως ως το τρύπημα ενός μέρους του ανθρώπινου σώματος, με σκοπό τη τοποθέτηση κοσμήματος στο άνοιγμα που δημιουργείται.
Τα προβλήματα που προκύπτουν απο τα piercing στη γλώσσα ή στα χείλη είναι η θραύση ενός δοντιού, το οίδημα στη γλώσσα ή η υπερβολική παραγωγή σιέλου. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις πιο σοβαρών έως σοβαρότατων επιπλοκών, όπως η σηψαιμία, ακόμα και η ιογενής ηπατίτιδα.
eksipnapaidia


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2