aw2

Σε ολικό «λίφτινγκ» προχωρά το Twitter, η δημοφιλής ιστοσελίδα microblogging, που αριθμεί σήμερα περισσότερους από 160 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία προστίθενται κάθε μέρα 370 χιλιάδες νέα μέλη, ανακοίνωσε τον ευρύ ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της, με σκοπό να την καταστήσει πιο «φιλική» προς τους χρήστες της και να τους κάνει να παραμένουν συνδεδεμένοι για περισσότερο χρόνο.
Πρόκειται για την πρώτη αλλαγή στο Twitter μετά τη δημιουργία του το 2006.
«Το ηλικίας τεσσάρων ετών κοινωνικό δίκτυο θα προωθήσει μια εντελώς καινούργια αρχιτεκτονική, που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών για περισσότερη ευελιξία και επικοινωνία. Το Twitter μπορεί να γίνει μια θαυμάσια πηγή πληροφόρησης», δήλωσε ο Ίβαν Γουίλιαμς, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter.
Τι αλλάζει
Η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στα μέλη της, που θα είναι ταυτόχρονα πιο εύκολο να τις εντοπίσουν και να τις διαχειριστούν.
Μεταξύ άλλων, θα ενσωματώσει βίντεο του YouTube και φωτογραφίες με σκοπό να αποκτήσει πιο έντονο πληροφοριακό και ενημερωτικό χαρακτήρα.
Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι το Twitter «έκλεισε» συμφωνίες συνολικά με 16 ιστοσελίδες φωτογραφιών και video, συμπεριλαμβανομένου του YouTube και του Flickr, προκειμένου να ενσωματώσει το περιεχόμενο τους στο site.
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που ανακοινώθηκαν είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν πλέον να βλέπουν δύο «πάνελ», αντί ενός πεδίου ενημερώσεων που υπάρχει μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Το Twitter έχει κατά καιρούς δεχθεί επικρίσεις για έλλειψη «χρηστικότητας». Αρκετοί χρήστες έχουν παραπονεθεί ότι η ιστοσελίδα είναι περίπλοκη και η χρήση της είναι δύσκολη.
Η λειτουργία του site βασίζεται σε σύντομα -έως 140 χαρακτήρες- μηνύματα που οι χρήστες του αναρτούν στην ιστοσελίδα. Καθημερινά δημοσιεύονται κατά μέσο όρο περισσότερα από 90 εκατομμύρια μηνύματα.
Μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά
Tο Twitter στοχεύει στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην «πίτα» των social media, όπως το Facebook, και υπηρεσιών όπως αυτές που προσφέρουν η Yahoo και η Google. Η εταιρεία φιλοδοξεί να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη της. Πρόσφατα, μάλιστα, άρχισε να προβάλλει διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της.
Το Twitter έχει χρηματοδοτηθεί για τη δημιουργία και λειτουργία του από τις αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες Spark Capital, Benchmark Capital, T.Rowe Price, Venture Partners κ.ά.
tanea.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2