aw2

Boom Boom Kataboom!

Αναρτήθηκε από Ανώνυμος | 3:05 μ.μ. | | 0 σχόλια »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΤΣΙΧΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ.
Υποστηρίκτριά μας ανακάλυψε τσίχλα η οποία αναγράφει ότι περιέχει μεταλλαγμένο σιρόπι καλαμποκιού και σόγιας και μάλιστα πωλείται σε Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Γαλατσίου, παρόλο που απαγορεύεται αυστηρά η πώληση τσίχλας στα σχολικά κυλικεία (ΚΥΑ 1653, ΦΕΚ 563/20-5-98 τ.Β’).


Η τσίχλα έχει την εμπορική ονομασία Kataboom, περιγράφεται ως τσιχλόφουσκα με γέμιση κεράσι και κατασκευάζεται στο Εκουαδόρ (Νότια Αμερική) από την εταιρεία Confiteca.
Τι μπορείς να κάνεις!
Αναζήτησε την τσίχλα Kataboom στο κυλικείο του σχολείου που πηγαίνει το παιδί σου, το ανίψι σου, το βαφτιστήρι σου και απαίτησε από τη Διεύθυνση του σχολείου να την αποσύρει αμέσως.
Αν βρεις το συγκεκριμένο προϊόν σε περίπτερο, μπακάλικο, ψιλικατζίδικο ή σούπερ μάρκετ, διαμαρτυρήσου στον υπεύθυνο του καταστήματος και ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως. Επίσης ενημέρωσέ μας για το σημείο πώλησης. Έτσι θα βοηθήσεις ουσιαστικά την εκστρατεία μας για να διώξουμε τα μεταλλαγμένα από την Ελλάδα.
Μην επιτρέπεις να μας πουλάνε μεταλλαγμένα. Όταν αγοράζεις ένα συσκευασμένο προϊόν, διάβασε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών του. Αν αναγράφει ότι κάποιο από αυτά περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (συνήθως σόγια, π.χ. σε μορφή λεκιθίνης, ή καλαμπόκι), διαμαρτυρήσου και ενημέρωσέ μας για το όνομα του προϊόντος και το σημείο πώλησης. Στείλτε email στο Δίκτυο Δράσης Καταναλωτών: cnetwork@greenpeace.org

greenpeace.org


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2