aw2

Ο λογαριασμός του Twitter του Andi Arief, συμβούλου διαχείρισης καταστροφών στην Ινδονησία, κλάπηκε και έστειλε μία ψεύτικη προειδοποίηση για τσουνάμι, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Besok jakarta tsunami” το οποίο μεταφράζεται ως “τσουνάμι στην Τζακάρτα αύριο” ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκαν από το λογαριασμό. Δεδομένου ότι ο Arief είναι συχνός χρήστης του Twitter καθώς και υπεύθυνος για τη διαχείριση καταστροφών στην Ινδονησία, μπορείτε να φανταστείτε τον φόβο που προκλήθηκε, ειδικά μετά το καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε περισσότερους από 100 θανάτους στη χώρα.
Ο Arief σύντομα ξαναπήρε τον έλεγχο του λογαριασμό του, και ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο μήνυμα ήταν «φάρσα».
Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα πόσο επικίνδυνο μπορεί γίνει το Twitter καθώς λειτουργεί σαν εργαλείο για τη διάδοση πληροφοριών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη διάδοση ψευδών πληροφοριών οι οποίες – όπως στην περίπτωση αυτή – μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
Στο παρελθόν, έχουμε δει πολλά παρόμοια παραδείγματα υποκλοπής λογαριασμών γνωστών προσώπων από τους hackers, τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι η Britney Spears, ο Jason Mraz και ένας από τους λογαριασμούς που ανήκουν στην εφημερίδα New York Times.
secnews μέσω blogotsarka


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2