aw2


Τερματίζοντας στην 5η θέση στο GP της Βραζιλίας, ο Jenson Button με την Brawn GP κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του μια στροφή πριν το τέλος πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Mark Webber με την Red Bull ανεβαίνοντας έτσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος. Δεύτερος ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με BMW Sauber, τρίτος Lewis Hamilton με McLaren και 4ος ο Sebastian Vettel με Red Bull.
Σε έναν συναρπαστικό αγώνα με πολλές αλλαγές στις πρώτες θέσεις, ο Mark Webber επωφελήθηκε των συγκυριών και τερμάτισε πρώτος. Αντίθετα, ο Rubens Barrichello παρά την poll position δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά καταλαμβάνοντας τελικά μπροστά στους συμπατριώτες του, την 8η θέση.
Ο τίτλος πήγε -όπως λίγο πολύ αναμενόταν- στον Jenson Button ο οποίος τερμάτισε 5ος και με τους 4 βαθμούς που πήρε, έφτασε και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της καριέρας του.
Πίσω από τον πρωταθλητή Jenson Button, τερμάτισε ο Kimi Raikkonen με Ferrari (6ος), ενώ ακολούθησε ο Sebastien Buemi με Toro Rosso.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καρό σημαία κούνησε ο Felippe Massa με τους Βραζιλιάνους διοργανωτές να του κάνουν την τιμή αυτή.

Αναλυτικά η κατάταξη...

1. Mark Webber Red Bull
2. Robert Kubica BMW Sauber
3. Lewis Hamilton McLaren
4. Sebastian Vettel Red Bull
5. Jenson Button Brawn GP
6. Kimi Raikkonen Ferrari
7. Sebastien Buemi Toro Rosso
8. Rubens Barrichello Brawn GP
9. Heikki Kovalainen McLaren
10. Kamui Kobayashi Toyota
11. Giancarlo Fisichella Ferrari
12. Vitantonio Liuzzi Force India
13. Romain Grosjean Renault
14. Jaime Alguersuari Toro Rosso
15. Kazuki Nakajima Williams
16. Nico Rosberg Williams
17. Nick Heidfeld BMW Sauber
18. Adrian Sutil Force India
19. Jarno Trulli Toyota
20. Fernando Alonso Renault
www.contra.gr


Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2