Δώδεκα σεφ από τη Γαλλία κατάφεραν να φτιάξουν το μεγαλύτερο επιδόρπιο Τιραμισού του κόσμου, που ζυγίζει πάνω από ένα τόνο και χρειάστηκε να αποθηκευθεί σε ένα παγοδρόμιο.
Οι μάγειρες εργάστηκαν όλη τη νύχτα στην έκθεση τροφίμων της πόλης Villeurbanne (περιοχή Λυών), προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του ρεκόρ.
Το ρεκόρ αναγνωρίστηκε, εχθές 31 Οκτωβρίου, επίσημα από το Guinness World Records, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Το επιδόρπιο - που χρησιμοποιήθηκαν περίπου 4.000 αυγά για την κατασκευή του - επρόκειτο να τεμαχιστεί και να πωληθεί για να συγκεντρώσουν χρήματα για διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ο γίγαντας τιραμισού είχε βάρος σχεδόν 1.076 kg (2.372 λίβρες), και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 300kg τυρί μασκαρπόνε, 60kg κρέμας και 192kg ζάχαρης. Επίσης, περιλάμβανε περίπου 180kg μπισκότων, 12kg σοκολάτας και σχεδόν 5kg σκόνης κακάο.
Εάν επιβεβαιωθεί, το γαλλικό τιραμισού θα κερδίσει το προηγούμενο ρεκόρ, 783kg, που κατέχει μια ομάδα από την Ελβετία. (info: BBC)
thenewsbus

Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2