aw2


Η ολοκαίνουργια πίστα «Γιας Μαρίνα» του Αμπου Ντάμπι, φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς στη F1. Και αν το αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει χαθεί, καθώς ο Τζένσον Μπάτον είναι ήδη πρωταθλητής στους οδηγούς και η Brawn GP στους κατασκευαστές, το συναίσθημα έχει τον πρώτο λόγο. Ο Φερνάντο Αλόνσο ετοιμάζεται για έναν συναισθηματικά φορτισμένο αποχαιρετισμό στη Renault, αφού το συγκεκριμένο γκραν πρι, θα είναι το τελευταίο του με τη γαλλική ομάδα, καθώς από του χρόνου θα τρέχει με τη Ferrari.
Η κούρσα θα είναι και η τελευταία του Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Williams. Ο Γερμανοφινλανδός πιλότος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τρέχει με την Brawn GP του χρόνου, στη θέση του Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος θα μετακινηθεί στη Williams.
Η πίστα «Γιας Μαρίνα» είναι ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε πάνω σε ένα τεχνητό νησί, με κόστος 400 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί την αραβική εκδοχή του κοσμοπολίτικου Μονακό.
Η χάραξη της πίστας φέρει την υπογραφή του γνωστού Γερμανού αρχιτέκτονα Χέρμαν Τίλκε. Η αγωνιστική διαδρομή είναι αριστερόστροφη και διαθέτει υψομετρικές διαφορές, αφού οι διοργανωτές έφτιαξαν ακόμα και λόφους! Περιλαμβάνει 21 στροφές και τέσσερα σημεία όπου οι οδηγοί πατούν τέρμα γκάζι. Η εκτιμώμενη μέγιστη τελική ταχύτητα θα είναι στα 317 χλμ. Ο αγώνας θ’ αρχίσει με το φως του ήλιου και θα ολοκληρωθεί υπό το φως των προβολέων.
news.kathimerini.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2