Μία μικρής έκτασης ραδιενεργός διαρροή, η οποία περιορίσθηκε γρήγορα και μόλυνε μία μικρή ομάδα εργαζομένων, συνέβη το περασμένο Σάββατο στην κεντρική μονάδα του πυρηνικού σταθμού στο Three Mile Island, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε θες από εκπρόσωπο της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικών.
«Υπήρξε συναγερμός για ραδιολογική μόλυνση» τη στιγμή που οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και «μία μικρή ομάδα μολύνθηκε», τόνισε η Νταϊάν Σκρένσι, εκπρόσωπος της Αρχής.
«Δεν διαθέτω τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που επλήγησαν, όμως όλοι τους έχουν καθαρθεί και πρόκειται για μικρό αριθμό», τόνισε η ίδια, προσδιορίζοντας πως ο σταθμός διοικείται από την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού Exelon.
Περίπου 150 εργαζόμενοι, που βρίσκονταν στο κτήριο όπου συνέβη η διαρροή, εκκενώθηκαν πάραυτα.
Η εκπρόσωπος τόνισε πως «η αιτία της διαρροής παραμένει άγνωστη» και πως διεξάγονται έρευνες, ενώ χαρακτήρισε «το περιστατικό ως μικρής σημασίας», «το οποίο δεν αντιπροσωπεύει κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν μοιάζει να ανησυχεί τους εργαζομένους του σταθμού».
«Αναμένουμε από την εταιρεία να διαπιστώσει τι έχει συμβεί, τους λόγους και τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος», τόνισε η εκπρόσωπος της Αρχής, η οποία απέστειλε ευάριθμους συμβούλους της για να ερευνήσουν τα γεγονότα.
Το Three Mile Island υπήρξε τόπος ενός μεγάλου πυρηνικού ατυχήματος το 1979, όταν ο πυρήνας του σταθμού κυριολεκτικά έλιωσε.
protothema.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2