aw2

BMW: Νέα Σειρά 5!! (+video)

Αναρτήθηκε από Peiratis | 3:54 μ.μ. | | 0 σχόλια »

Η BMW αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη έκτη γενιά της Σειράς 5, με κωδικό F10. Το πολυτελές σεντάν της γερμανικής μάρκας υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, "δανειζόμενο" στοιχεία τόσο από τη Σειρά 7 (μάσκα) όσο και από την Σειρά 3 (πίσω), διατηρώντας ταυτόχρονα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις BMW, όπως η κλίση της πίσω κολόνας.
Η νέα Σειρά 5 διαθέτει το μακρύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας (2.968 mm, +80 mm από την απερχόμενη 5άρα), προσφέροντας μεγάλους χώρους για τους επιβάτες (+13 mm για τα γόνατα πίσω σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, σύμφωνα με την εταιρεία). Το ταμπλό θυμίζει έντονα αυτό της Σειράς 7, με την κεντρική κονσόλα να έχει κλίση 7 μοιρών προς τον οδηγό, το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται (προαιρετικά σε τρία τμήματα: 40/20/40) και το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 520 λίτρα.
Στα μηχανικά μέρη, τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός έχουν αντικατασταθεί με διπλά ψαλίδια (όπως και στην 7άρα), ενώ πίσω υπάρχει διάταξη πολλαπλών συνδέσμων. Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει ηλεκτρική κρεμαγέρα, για πρώτη φορά στη Σειρά 5, με στόχο τη μείωση του βάρους και της κατανάλωσης. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις, εκτός από τα συνηθισμένα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας, θα διαθέτουν και το σύστημα DDC (Driver Dynamic Control), που διαθέτει τέσσερα προγράμματα (Normal, Comfort, Sport και Sport+) και αλλάζει τις ρυθμίσεις σε τιμόνι, κιβώτιο, γκάζι και ανάρτηση ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού.
Η νέα 5άρα θα διατίθεται αρχικά με επτά κινητήρες, τέσσερις βενζίνης και τρεις diesel (δείτε τον σχετικό πίνακα), που μεταδίδουν την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή, στην 550i (και προαιρετικά στις υπόλοιπες), 8τάχυτου αυτόματου με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών από paddles στο τιμόνι. Η καινούργια Σειρά 5 διαθέτει επίσης και την τεχνολογία EfficientDynamics, που ενσωματώνει συστήματα αυτόματης απενεργοποίησης και επανεκκίνησης του κινητήρα (Auto Start-Stop) και ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα (Brake Energy Regeneration), καθώς και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης.

(πηγή: drive.gr)

Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2