aw2

Τα αποτελέσματα έχουν συλλεχθεί σε μια τεράστια βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην επίλυση διεθνών διαφορών.
Η ερευνητική ομάδα Διεθνής Βάση Δεδομένων των Ορίων των Ποταμών (IRBD), δημιουργήθηκε μετά την ανακάλυψη ότι μέχρι και 7 τοις εκατό των ορίων των ποταμών παγκοσμίως δεν είχαν καταγραφεί.
Η IRBD (International River Boundaries Database) είναι τώρα η πιο ολοκληρωμένη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα μήκη, πλάτη και όρια των ποταμών όλου του κόσμου!
Ο επικεφαλής της ομάδας, John Donaldson, δήλωσε: ''Τα ποτάμια υπήρξαν από τις δημοφιλέστερες επιλογές των ανθρώπων για τη θέσπιση συνόρων, και ορίων γενικότερα, μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά θέματα για τον καθορισμό συνόρων όταν αυτά βρίσκονται μέσα σε ένα ποτάμι και τι συμβαίνει όταν το ποτάμι κινείται ή δημιουργεί ένα νέο κανάλι. ''
''Πέρα από την οριοθέτηση συνόρων η βάση θα χρησιμοποιηθεί για θέματα όπως τα αποθέματα του γλυκού νερού ενός ποταμού που μοιράζονται από γειτονικά κράτη, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα ποιότητας και σωστής χρήσης των υδάτων. Η νέα βάση δεδομένων που βοηθά τους φορείς χάραξης πολιτικής αποτελούν μια καλύτερη εικόνα των ορίων του ποταμού σε πολύ λεπτομερέστερο επίπεδο, ώστε αυτά τα ζητήματα ορισμού των συνόρων και διαχείρισης των υδάτων να λαμβάνουν την αναγκαία προσοχή. ''
Η ομάδα δημιούργησε το IRBD με τη χρήση χαρτών μεγάλης κλίμακας για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα μήκη και όρια των ποταμών, και στη συνέχεια, με αναφορά στα κείμενα των διεθνών συνθηκών συνόρων, δημιούργησαν τη βάση δεδομένων σύμφωνα με χάρτες του Google Earth.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα οι δορυφορικές εικόνες στο Google Earth παρέχουν μια πιο ρεαλιστική ματιά στο πώς ένα ποτάμι εμφανίζεται στο έδαφος, δίνοντας την δυνατότητα να μετρηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.(info: telegraph.co.uk)
thenewsbus


Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. tvorini // 3 Νοεμβρίου 2009 στις 6:05 μ.μ.  

    Οντως Εντυπωσιακό .!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2