Άμεσα δημιουργήθηκε φαν κλαμπ για την 25χρονη που επιτέθηκε στον Ποντίφικα την ημέρα των Χριστουγέννων.
Ένα φαν κλαμπ της νεαρής γυναίκας που επιτέθηκε εναντίον του πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στην αρχή της λειτουργίας του μεσονυκτίου στο Βατικανό συστάθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προκαλώντας την αγανάκτηση μελών της ιταλικής πλειοψηφίας.
Η ιστοσελίδα "Σουζάνα Μαγιόλο φανς κλαμπ", από το όνομα της 25χρονης προφανώς διαταραγμένης Ιταλοελβετίδας, η οποία πήδηξε την Πέμπτη (προχθες) πάνω από τα φράγματα ασφαλείας για να πέσει πάνω στον πάπα και να τον ρίξει στο έδαφος προτού ακινητοποιηθεί από τους σωματοφύλακες, μετρούσε περισσότερα από 150 μέλη προς το τέλος του απογεύματος της Παρασκευής.
Τα σχόλια είναι γενικά ειρωνικά: ένας της απονέμει "χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το άλμα μετ΄εμποδίων". Ένας άλλος δηλώνει πως "είχε στο χέρι ένα αγαλματίδιο του Αγίου Πέτρου και ήταν έτοιμη για την επίθεση", αναφορά στην επίθεση, της οποίας υπήρξε θύμα ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο με μία αναπαραγωγή του καθεδρικού της πόλης.
Αμέσως μετά την επίθεση εναντίον του Μπερλουσκόνι, μία σελίδα του Facebook είχε αποκαλέσει "σύγχρονο ήρωα" το δράστη, τον Μάσιμο Ταρτάλια, ενώ άλλοι είχαν λάβει θέση υπέρ του πρωθυπουργού. Η νέα πρωτοβουλία επικρίθηκε έντονα από πολιτικούς αξιωματούχους. Ο Τζιανφράνκο Ροτόντι, υπουργός για την Υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος", έκανε λόγο για "ανοησία" και "δειλία" που πρέπει να "καταδικαστούν και να σταματήσουν".
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2