aw2

Η Κίνα ξεπέρασε τις Η.Π.Α. και είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.
Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το 2009, στην Κινέζικη αγορά πωλήθηκαν 12,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα και ημιφορτηγά, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για την Αμερικάνικη αγορά ήταν 10,4 εκατομμύρια, αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 27 ετών.
Οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι η Κινέζικη αγορά δεν θα κέρδιζε την πρώτη θέση πριν το 2020. Βέβαια δεν είχαν υπολογίσει την καθίζηση των πωλήσεων –κατά 21% στις Η.Π.Α.- λόγω της κρίσης, τη στιγμή που οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 45% .
Σύμφωνα με προβλέψεις αναμένεται επιπλέον αύξηση 20% και για το 2010 δημιουργώντας νέες ελπίδες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες ευελπιστούν να ανοίξουν το δρόμο για νέες αγορές και σε μικρότερες πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο.
Σχετικά με το θέμα, αξιωματούχος της Κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε: “Σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι δουλεύουν για 3 χρόνια και με τη οικονομική βοήθεια των γονιών τους αγοράζουν ένα αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι στην Κίνα βελτιώνουν συνεχώς το βιοτικό τους επίπεδο και πλέον, πολλοί είναι αυτοί που μπορούν ν’ αγοράσουν ένα με το μισθό τους”.
info: guardian.co.uk
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2