aw2

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες κατέληξε στην απόφαση να κλείσουν οι περισσότερες από τις 1000 ιατρικές κλινικές διάθεσης μαριχουάνας που άνοιξαν στην πόλη, όταν η κυβέρνηση Ομπάμα σταμάτησε τις εφόδους ελέγχου των ομοσπονδιακών αρχών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες κατέληξε στην απόφαση να κλείσουν οι περισσότερες από τις 1000 ιατρικές κλινικές διάθεσης μαριχουάνας που άνοιξαν στην πόλη, όταν η κυβέρνηση Ομπάμα σταμάτησε τις εφόδους ελέγχου των ομοσπονδιακών αρχών. Ωστόσο, οι υπερασπιστές κάποιων από αυτές τις κλινικές απειλούν να προσβάλουν την απόφαση στο δικαστήριο ή να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την εφαρμογή της, ζητώντας να ψηφίσουν οι κάτοικοι για το θέμα. Η απόφαση στο Συμβούλιο ελήφθη με πλειοψηφία 9-3, αλλά πριν τεθεί σε εφαρμογή, πρέπει να υπογραφεί από τον δήμαρχο Αντόνιο Βιλαραϊγκόσα και να ενεργοποιηθεί παράλληλα μία άλλη, ξεχωριστή διάταξη νόμου για τα τέλη λειτουργίας αυτών των κλινικών, η οποία απαιτεί τουλάχιστον 45 ημέρες.
Οι αντίπαλοι της εφαρμογής της ρύθμισης μπορούν να την μπλοκάρουν, εάν συλλέξουν τις επόμενες 30 ημέρες 28.000 υπογραφές υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, ενώ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους μία λιγότερη περιοριστική εναλλακτική πρόταση. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ο αριθμός των κλινικών αυτών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 70, οι κλινικές θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 300 μέτρα από σχολεία, πάρκα, βιβλιοθήκες και εκκλησίες, ενώ θα απαγορεύεται τα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας να λειτουργούν δίπλα ή απέναντι από κατοικίες.
Στην Καλιφόρνια λειτουργούν περίπου 1000 κλινικές μαριχουάνας, στο πλαίσιο ενός νόμου του 1996 που αποποινικοποίησε τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, και μετά από ένα δημοψήφισμα του 2003 που επέτρεψε να καλλιεργείται μαριχουάνα και να διανέμεται σε ασθενείς με συνταγή μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη των τοπικών Αρχών διαμαρτυρήθηκαν ότι τα πράγματα τέθηκαν εκτός ελέγχου και πολλά καταστήματα διάθεσης λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες τόσο σε ασθενείς με καρκίνο όσο και σε χρήστες του ναρκωτικού για ψυχαγωγία.
zougla.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2