aw2

Οι τέσσερις αλλοδαπές υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν να κάνουν αγοραίο έρωτα με πελάτες, επειδή δέχονταν πιέσεις και απειλές από τον εργοδότη τους
Σε ομαδική καταγγελία εναντίον ιδιοκτήτη καμπαρέ στη Λευκωσία, του διευθυντή, καθώς και δύο σερβιτόρων, προέβησαν τέσσερις αλλοδαπές από τις Φιλιππίνες, υποστηρίζοντας ότι για τέσσερις μήνες τις εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά.
Τα δύο γκαρσόνια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, ενώ εναντίον του ιδιοκτήτη και του διευθυντή του καμπαρέ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνται.
Οι τέσσερις Φιλιππινέζες προέβησαν σε καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο συλληφθέντες και τα δύο πρόσωπα που αναζητούνται, τις υποχρέωναν να κάνουν σεξ με πελάτες του καμπαρέ έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, από την πρώτη ημέρα της άφιξής τους, τέλη του περασμένου Ιουλίου, τους υπεδείχθη από τον ιδιοκτήτη του καμπαρέ ότι η εργασία τους περιλαμβάνει χορό, παρέα με πελάτες και ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεων πελατών.
Ανέφεραν επίσης ότι αν δεν υπάκουαν, τότε ο εργοδότης τους θα τις έστελνε πίσω στις Φιλιππίνες. Η ανάγκη για χρήματα τις ανάγκασε, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες τους, να υποκύψουν.
Σεξ έναντι 100 ευρώ
Στις καταθέσεις τους οι τέσσερις αλλοδαπές ανέφεραν πως όταν ένας πελάτης ήθελε να απολαύσει τις σεξουαλικές τους υπηρεσίες, κερνούσε τέσσερα ποτά συνολικής αξίας 100 ευρώ ή κερνούσε μια σαμπάνια ίσης αξίας.
Οι ίδιες έπαιρναν τα 50 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα πήγαιναν στο ταμείο του καμπαρέ. Η διευθέτηση γινόταν πάντοτε κατόπιν συνεννόησης που έκαναν οι πελάτες με τα δύο γκαρσόνια ή τον διευθυντή του καμπαρέ.
Πέρα από τους ισχυρισμούς για εξώθηση στην πορνεία, οι παραπονούμενες υποστηρίζουν ότι για περίοδο τριών μηνών, ο εργοδότης τους, τους κατακρατούσε μέρος του μισθού τους με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να ξεπληρώσουν το ποσό που δαπάνησε για να τις φέρει στην Κύπρο. Σχετική καταγγελία έγινε και στο Υπουργείο Εργασίας.
Η πιο πάνω μαρτυρία ακούστηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν τα δύο γκαρσόνια και έγινε δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτησή τους. Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα αποζήν από κέρδη πορνείας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων και μαστροπείας.

filoksenos
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2