aw2

Οι σαουδαραβικές αρχές έκλεισαν ένα από τα λίγα γυμναστήρια για γυναίκες που λειτουργούν στη χώρα με το αιτιολογικό ότι αυτού του είδους τα ιδρύματα είναι παράνομα, γράφει η αγγλόφωνη εφημερίδα Arab News. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Τζέντα Μουχάμαντ Αμπντέλ Τζάουαντ, τα γυμναστήρια για γυναίκες απαγορεύονται. "Όποιος παραβιάζει τον κανονισμό που αφορά τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων θα τιμωρηθεί αυστηρά, διότι διακυβεύεται η υγεία του κόσμου", είπε.
Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί στη Σαουδική Αραβία τα γυμναστήρια γυναικών χωρίς να λειτουργούν ωστόσο με επίσημη άδεια σε διάφορα σημεία του υπερσυντηρητικού μουσουλμανικού βασιλείου, όπου η συνύπαρξη των δύο φύλων είναι αυστηρά απαγορευμένη εκτός οικογένειας. Το υπουργείο Αγροτικών και Δημοτικών Υποθέσεων έκλεισε πρόσφατα δύο τέτοια γυμναστήρια στη Τζέντα και ένα στην πόλη Ντάμαμ, ανατολικά.
Αντίθετα η λειτουργία των γυμναστηρίων που προορίζονται για άνδρες επιτρέπεται κανονικά.
Την ίδα ώρα γιατροί και υπεύθυνοι των υγειονομικών υπηρεσιών δεν παύουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι η έλλειψη σωματικής άσκησης αποτελεί την κυριώτερη αιτία του αυξημένου ποσοστού καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη που παρατηρείται στη χώρα. Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει τον αυστηρό διαχωρισμό των δύο φύλων και απαγορεύει στις γυναίκες να εργάζονται, να ταξιδεύουν ή να παντρεύονται χωρίς την άδεια ενός άρρενος μέλους της οικογένειας καθώς και να οδηγούν τροχοφόρα.
nooz.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2