aw2

Ποιος χρειάζεται το γυμναστήριο, τώρα που το shopping αποτελεί και επισήμως μορφή άσκησης; Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό αλυσίδας πολυκαταστημάτων της Βρετανίας, η μέση γυναίκα διανύει απόσταση ίση με 248 χιλιόμετρα το χρόνο περπατώντας, ψάχνοντας για την ιδανική τσάντα ή το κατάλληλο φόρεμα. Χάρη στο shopping δηλαδή, καίει κατά μέσο όρο 48.000 θερμίδες το χρόνο. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το περπάτημα και το ανεβοκατέβασμα πεζοδρομίων με βαριές σακούλες στα χέρια είναι τόσο αποτελεσματική μορφή άσκησης όσο και τα βάρη ή ο διάδρομος στο γυμναστήριο. Τοποθετώντας ειδικά βηματόμετρα στα πόδια των γυναικών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο μέσος όρος καίει 385 θερμίδες (ενέργεια που ισοδυναμεί με ένα μεγάλο κομμάτι κέικ ή δύο μεγάλα ποτήρια κρασί) κάθε φορά που βγαίνει για shopping, αφού διανύει απόσταση 4,2 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα 2,5 ωρών.
Αντιθέτως, οι άντρες φαίνεται ότι απορρίπτουν τη... φιλοσοφία του shopping μέχρι τελικής πτώσης, αφού αφιερώνουν μόλις 50 λεπτά στα μαγαζιά και καλύπτουν απόσταση 2,4 χιλιομέτρων.
«Το shopping μπορεί να αποτελέσει εκπληκτική άσκηση. Εκτός από το περπάτημα, το σκύψιμο ή το τέντωμα για να πιάσει κανείς ένα ζευγάρι παπούτσια που του αρέσει, και το κουβάλημα των σακουλών γυμνάζει το σώμα», δήλωσε εκπρόσωπος των καταστημάτων Debenhams. Επισήμανε, δε, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορεί κανείς να γυμναστεί και να χάσει βάρος μέσα από καθημερινές δραστηριότητες. «Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να φοράνε βηματόμετρα για να δουν και μόνοι τους τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης ότι το 84% των γυναικών αφήνει στην άκρη τις ψηλοτάκουνες γόβες του όταν πηγαίνει για ψώνια, ενώ το 50% ξεχνάει ακόμα και το φαγητό ή την ξεκούραση όσο βρίσκεται στα μαγαζιά. Παραδόξως, μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δήλωσε ότι αισθάνεται πιο κουρασμένη μετά τα γυμναστήριο, παρά μετά το shopping therapy, το οποίο αποτελεί άλλωστε και... αποδεδειγμένη λύση για ψυχολογικά προβλήματα.
espressonews.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. jenn // 9 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:36 μ.μ.  

    Einai poli kali askisi giati perpatame..oso xreiazetai mexri na vroume auto akrivos pou theloume..mporei na einai kai ena i' duo xiliometra kai na min to exoume katalavei..!Arkei omos na min to sinodeuoume me frapuccino me santigi i' me coca cola pou PAXAINEI otan tha exoume dipsasei!!Proteino poli 1 mpoukali nero kai lipton linea gia na katapolemisoume ti dipsa xoris na paxinoume!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2