aw2

Ούτε οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορούν να βοηθήσουν μια 12χρονη να χωρίσει τον... 80χρονο σύζυγό της...
Σύμφωνα με αναφορές στα ξένα Μ.Μ.Ε, το κορίτσι παντρεύτηκε τον ηλικιωμένο ξάδερφο του πατέρα της στα τέλη του περσινού έτους, και ο γαμπρός έδωσε στον πατέρα της νύφης 85.000 ριάλ (περίπου 22.665 δολάρια). Η μητέρα της κοπέλας δεν ενέκρινε τον εν λόγω γάμο από την αρχή και κατηγόρησε τον γαμπρό για βιασμό.
Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Al-Riyadh, στον οποίο το κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί ότι ο γάμος είχε φτάσει σε τέλμα, ήταν ο πρώτος που την βρήκε σε άσχημη κατάσταση. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας επενέβη από τότε, προσλαμβάνοντας συνήγορο υπεράσπισης και εφιστώντας την προσοχή στο εν λόγω ζήτημα.
Ωστόσο, την προηγούμενη Δευτέρα στο δικαστήριο του Buraidah, στα περίχωρα του Al-Quasim, το κορίτσι περιέργως απέσυρε την αίτηση διαζυγίου. Όπως δήλωσε η ίδια "Είμαι σύμφωνη με το γάμο. Δεν έχω καμμία αντίρρηση. Θα σεβαστώ την θέληση του πατέρα μου και θα υπακούσω σε αυτήν". Τόσο ο δικηγόρος της, όσο και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη δηλωσή της.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ισχύ του Ισλαμικού νόμου των Σουνιτών ο γάμος θεωρείται παράνομος και λαμβάνονται μέτρα για να καταργηθεί. Στην υπόθεση παρενέβη και η κόρη του βασιλιά Abdullah, πριγκίπισσα Adela bint Abdullah, η οποία δήλωσε στις εφημερίδες: "Πιστεύω, και όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί ειδικοί σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, πως το συγκεκριμένο θέμα, αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού".
mediasoup
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2