Ένα περίεργο φαινόμενο στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου απασχολεί τη διοίκηση και προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Οι εργαζόμενοι, χθες το πρωί, κατά το τάισμα των ζώων παρατήρησαν ότι ένας γέρικος τράγος απέκτησε μαστούς. Ο κτηνίατρος που κλήθηκε να εξετάσει το ζώο διαπίστωσε ότι, ο ένας εκ των δύο μαστών ήταν πρησμένος από το γάλα που περιείχε. Άρμεξε τον τράγο και το δείγμα στάλθηκε σε εργαστήριο για ενδοκρινολογικές αναλύσεις.
Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Βουκ Μπόγιοβιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, «ο τράγος βρίσκεται πολλά χρόνια στον ζωολογικό κήπο, έχει το "χαρέμι" του και πολλούς απογόνους». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαστοί του διογκώθηκαν μέσα σε μια νύχτα και πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο, που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν.
Στη λαϊκή παράδοση των Σέρβων, το άρμεγμα του τράγου συμβολίζει το ακατόρθωτο γι' αυτό και μία παροιμία λέει «αρμέγει και τράγο», για κάποιον που είναι επιδέξιος και πολύ ικανός.
πηγή
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. greeceland // 11 Φεβρουαρίου 2010 - 10:42 π.μ.  

    Εχουν τοσο παρεμβει στην φυση Οι μεγαλοι που θα δουμε και αλλα παραξενα, Δυστηχως .. Καλημεεερα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2