aw2

Πριν από λίγο καιρό, είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ένας εργαζόμενος του τμήματος τεχνικής υποστήριξης γνωστής εταιρείας είχε αποκτήσει εξ αποστάσεως πρόσβαση στην web cam ενός laptop το οποίο του είχε ζητηθεί να επιδιορθώσει, βγάζοντας έτσι φωτογραφίες της κατόχου αυτού χωρίς εκείνη να γνωρίζει το παραμικρό. Σήμερα, μαθαίνουμε για μια παρόμοια υπόθεση: Εξ αποστάσεως πρόσβαση στην κάμερα φορητού υπολογιστή χωρίς την άδεια του κατόχου. Και αυτή τη φορά δεν είναι ένας τυχαίας τεχνικός κάποιας εταιρείας, αλλά ένα δημόσιο σχολείο των ΗΠΑ.
Το δημόσιο λύκειο "Harriton Hign School" της Πενσιλβανίας των ΗΠΑ, είχε μοιράσει σε όλους τους μαθητές του δωρεάν laptop, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης του σχολείου μέσα από αυτό αλλά και για να συνεχίζουν την εργασία τους όταν βρίσκονται στο σπίτι. Ένα τέτοιο laptop πήρε και ο Blake J. Robbins, μαθητής του σχολείου. Τον Νοέμβριο του 2009 όμως, η υποδιευθύντρια του σχολείου, Lindy Matsko, τιμώρησε τον μαθητή για ανάρμοστη συμπεριφορά στο σπίτι. Παρουσίασε μάλιστα και μια φωτογραφία με το γεγονός, φωτογραφία που είχε τραβηχτεί μέσω του laptop του μαθητή.
Παράλληλα, η υποδιευθύντρια επιβεβαίωσε στον πατέρα του μαθητή πως το σχολείο μπορεί να ενεργοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί την web cam του υπολογιστή και να φωτογραφίσει οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά από αυτόν. Οι οικογένεια του μαθητή κατέθεσε μήνυση, μεταξύ άλλων για παραβίαση της ιδιωτικότητας. Το σχολείο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
techgr.com
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2