aw2

Τρία πάρτι την εβδομάδα είναι πολλά;

Αναρτήθηκε από Peiratis | 11:58 π.μ. | | 0 σχόλια »

Τα φώτα είναι όλα αναμμένα. Η μουσική ακούγεται δυνατά, όχι όμως τόσο δυνατά ώστε θα φθάνει μέχρι τον δρόμο. Οι πύλες είναι ανοιχτές και oι λιμουζίνες περνούν η μία μετά την άλλη την είσοδο του μεγάρου που βρίσκεται στον αριθμό 1.600 της οδού Πενσιλβάνια, στην Ουάσινγκτον.
Καλά καταλάβατε. Πρόκειται για τον Λευκό Οίκο, όπου τον τελευταίο έναν χρόνο το σκηνικό αυτό έχει επαναληφθεί ούτε λίγο ούτε πολύ εκατόν εβδομήντα φορές. Τόσα είναι τα πάρτι και οι δεξιώσεις που έχει κάνει το ζεύγος Ομπάμα στον ένα χρόνο που κατοικεί στο προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ. Και αυτό εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης προκαλεί αντιδράσεις. Ο αριθμός αυτός σημαίνει τουλάχιστον... τρία πάρτι κάθε εβδομάδα, ενώ το συνολικό κόστος τους ξεπερνά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα δέκα εκατομμύρια δολάρια.
alepounews

Αν και κάποιες από τις δεξιώσεις και πάρτι δεν μπορούν να αποφευχθούν, είναι αλήθεια, όπως λένε οι επικριτές του ζεύγους Ομπάμα, ότι κάποιες άλλες θα μπορούσαν να μην έχουν γίνει. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το προεδρικό ζεύγος κάνει φιέστες προκειμένου να υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο διασημότητες και ονόματα του Χόλιγουντ, με τα οποία θέλει όσο τίποτε άλλο να αναπτύξει προσωπικές σχέσεις. Οι ίδιοι κύκλοι (με μια δόση υπερβολής, είναι η αλήθεια) επισημαίνουν ότι οι Ομπάμα υποστήριζαν προτού φθάσουν στην προεδρική κατοικία ότι θα φρόντιζαν μόνο τις ανάγκες του μέσου πολίτη των ΗΠΑ. Αντ’ αυτού, προσφέρουν γκουρμέ βραδιές σε φίλους, επίδοξους φίλους ή πολιτικούς υποστηρικτές σπαταλώντας τεράστια ποσά, τα οποία πληρώνουν φυσικά οι φορολογούμενοι.
Φιλέτο 200 δολαρίων το κιλό
Κάποιοι μάλιστα από τον Λευκό Οίκο φροντίζουν να διαρρέουν λεπτομέρειες από τα πάρτι. Είπαν, για παράδειγμα, ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση προσφέρθηκε φιλέτο που κόστιζε διακόσια δολάριαα το κιλό. Οι μπουφέδες που στήνονται έχουν μήκος αρκετές δεκάδες μέτρα, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο, τόσο άφθονο ώστε το κέφι να έρχεται γρήγορα και να στήνεται χορός στο άψε σβήσε. Υπάρχουν άνθρωποι που βρέθηκαν με ένα ποτήρι σε κάθε χέρι και έφυγαν από τον Λευκό Οίκο υποβασταζόμενοι, αφού ήταν τόσο μεθυσμένοι, που δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Οσο για το φαγητό, είναι πάντα τέλεια παρασκευασμένο και σερβίρεται σε πορσελάνινα, επιχρυσωμένα σερβίτσια.
Μουσική R&B
Κατά τους ίδιους κύκλους, το προεδρικό ζεύγος προτιμά μουσική R&B, όπως οι αγαπημένοι τους Earth Wind & Fire, η οποία συνήθως παίζει δυνατά στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, κάτω από τα πορτρέτα του Τζορτζ και της Μάρθα Ουάσινγκτον. Την περίοδο των Χριστουγέννων μόνο το προεδρικό ζεύγος έκανε είκοσι οκτώ διαφορετικά πάρτι και ανοιχτές βραδιές, κατά τις οποίες φιλοξενήθηκαν πλουσιοπάροχα περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.
Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και ο αντίλογος, που έχει ισχυρή βάση. Οπως λένε κύκλοι του Λευκού Οίκου, οι δεξιώσεις και τα πάρτι είναι κομμάτι της αποστολής του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, μιας και κατά τη διάρκειά τους γίνονται διαβουλεύσεις και κλείνονται συμφωνίες. «Σε αυτές τις εκδηλώσεις, ο πρόεδρος Ομπάμα φέρνει κοντά μερικούς από τους ισχυρότερους ανθρώπους με τους οποίους συζητά και πετυχαίνει όχι μόνο συμφωνίες μεταξύ τους αλλά και στήριξη στην πολιτική του» αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της προεδρικής κατοικίας. Επίσης, συμπληρώνει, ανοίγει τις πόρτες της κατοικίας του αλλά και τα αφτιά του σε ανθρώπους που είτε δεν θα είχαν ευκαιρία να μπουν στον Λευκό Οίκο είτε δεν θα μπορούσαν να τον πλησιάσουν και να του μιλήσουν.
Και αυτό είναι αληθινό, αφού μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που πέρασαν την πύλη του Λευκού Οίκου και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στον πρόεδρο είναι και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» που εφαρμόζει ο Μπαράκ Ομπάμα.
Φυσικά, αυτό είχε και μερικές παρενέργειες, δεδομένου ότι πολύς κόσμος μπήκε χωρίς άδεια στην προεδρική κατοικία. Οι υποστηρικτές της πολιτικής των πάρτι θυμίζουν μάλιστα ότι ανάλογες εκδηλώσεις διοργάνωνε κάποτε ο Τζον και η Τζάκι Κένεντι, χωρίς ποτέ κανείς να τους επικρίνει γι’ αυτό. Σημειώνουν λοιπόν πως οι επικρίσεις μάλλον οφείλονται σε προσωπικές κόντρες με τον Αμερικανό πρόεδρο. Παρά ταύτα, πολιτικοί αναλυτές που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση Ομπάμα, όπως είναι για παράδειγμα εκείνοι του τηλεοπτικού δικτύου FOX, υποστηρίζουν ότι στην ουσία ο δεσμός ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον μέσο πολίτη της χώρας του έχει αρχίσει να χαλαρώνει.
Οι θαμώνες
Οσο για τη λίστα των προσκεκλημένων του προέδρου, σε αυτήν περιλαμβάνονται προσωπικότητες όπως η Οπρα Γουίνφρεϊ, φανατική υποστηρίκτρια του Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία του, ο Στίβι Γουόντερ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Εύα Λονγκόρια, η Ντέμι Μουρ με τον Αστον Κάτσερ, μέχρι και η νικήτρια του «Αmerican Idol» Τζένιφερ Χάντσον.
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2