aw2

Στo ελβετικό Εθνικό Συμβούλιο κατατέθηκαν δυο νέες προτάσεις, οι οποίες μένει να ψηφιστούν για να αποτελέσουν νόμο του κράτους και μέσω των οποίων θα απαγορευθεί η πώληση video games που περιέχουν βία.
Αυτό που μένει να οριστεί, είναι τι θεωρείται «μη αποδεκτό επίπεδο βίας», ώστε στη συνέχεια να καθοριστούν και οι τίτλοι παιχνιδιών που θα απαγορευθούν. Πιθανά θύματα της νέας νομοθεσίας μπορεί να είναι παιχνίδια με τεράστια επιτυχία, όπως τα Grand Theft Auto, God of War, Call of Duty και Modern Warfare.
Οι προτάσεις κατατέθηκαν η μία από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η δεύτερη από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, με αποτέλεσμα την ισχυρή πιθανότητα οι προτάσεις να γίνουν και νόμοι.
Αναλυτές της αγοράς παιχνιδιών πιστεύουν ότι όλοι οι τίτλοι με PEGi rating 18+ θα απαγορευθούν.
Σημαντική θα είναι πιθανή κινητοποίηση των πολιτών, καθώς η ελβετική νομοθεσία προβλέπει πως, εάν συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διενεργήσει δημοψήφισμα.
Ανάλογες προσπάθειες απαγόρευσης στο παρελθόν δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και πολλοί πιστεύουν ότι ίσως συμβεί το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση.
pc-all-about-it
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2