aw2

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εμφάνισε μία 16χρονη από τις ΗΠΑ, η οποία έστελνε περί τα 4.000 γραπτά μηνύματα το μήνα. «Άμεσα χειρουργική επέμβαση και στους δύο καρπούς» ήταν το μήνυμα που πήρε από το νοσοκομείο.
Η 16χρονη Annie Levitz από την πολιτεία Ιλινόις, η οποία έστελνε τουλάχιστον 100 γραπτά μηνύματα την ημέρα από το κινητό της, είχα εμφανίσει διάφορα συμπτώματα: μειωμένη αισθητικότητα στα χέρια και δεν μπορούσε να κρατήσει ακόμη και ελαφριά αντικείμενα.
Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να στέλνει μηνύματα. Αργότερα, έβαλε περικάρπια για να στηρίζονται οι καρποί της και έκανε ενέσεις κορτιζόνης για να μειώσει τον πόνο.
Η Annie επιμένει ότι έχει μειώσει τα μηνύματα που στέλνει στο μισό, δηλαδή μόνο 50 την ημέρα. «Ξέρω ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά προσπαθώ» δήλωσε. «Δεν είναι καν ολόκληρα κείμενα. Συνήθως είναι μηνύματα του τύπου Γεια, τι κάνεις;»
Τώρα ελπίζει να μπορέσει να αλλάξει το κινητό της και να πάρει ένα άλλο με οθόνη αφής, στο οποίο το γράψιμο των μηνυμάτων είναι πιο εύκολο.
Η Annie δηλώνει ότι τρόμαξε πολύ όταν άρχισε να πονάει. «Άρχισα να χάνω την αίσθηση των χεριών μου, τα οποία μούδιαζαν» εξηγεί. «Πήγαινα να πιάσω διάφορα αντικείμενα, για παράδειγμα ένα πιάτο και έπεφταν από τα χέρια μου».
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια μία κοινή αιτία μουδιάσματος και πόνου των χεριών. Γίνεται πολύ επώδυνο όταν οι τένοντες στον καρπό πρήζονται και ασκούν πίεση στο μέσο νεύρο, ένα από τα υπεύθυνα νεύρα για την αισθητικότητα και κίνηση του χεριού.
molibixarti
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2