aw2

Στην αντεπίθεση περνά το Βατικανό, ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, που κατηγορούσε τον Πάπα Βενέδικτο ότι συγκάλυψε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικό ιερέα. Με επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Βατικανού, ο Καρδινάλιος Γουίλιαμ Λεβάντα, χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας "ανεπαρκές σε οποιοδήποτε πρότυπο αμεροληψίας" και ζήτησε από τους Times να επανεξετάσουν “την επίθεση τους κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου”. Το Βατικανό αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας ότι ο τότε Καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζινγκερ, σημερινός Πάπας, γνώριζε για την υπόθεση κακοποίησης 200 κωφών παιδιών από τον ιερέα Λόρενς Μέρφι, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.
Οι New York Times, από τη μεριά τους, απαντούν ότι το δημοσίευμα ήταν αποτέλεσμα λεπτομερούς έρευνας. Όπως αναφέρουν, “κάποια [σ.σ. περιστατικά που αναφέρονται στο δημοσίευμα] επιβεβαιώθηκαν από την εκκλησία και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένας που να αμφισβητήσει τα γεγονότα τα οποία αναφέραμε".
“Οι καταγγελίες για κακοποίηση μέσα στην καθολική εκκλησία είναι ένα σοβαρό θέμα και το Βατικανό τις έχει παραδεχτεί σε πολλές περιπτώσεις. Κάθε ρόλος που ο τωρινός Πάπας ενδεχομένως έχει παίξει με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στις καταγγελίες, όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας ”, αναφέρεται επίσης στην απάντηση της εφημερίδας.
enet.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2