aw2

Ένας βάτραχος χωρίς πνεύμονες, το μακρύτερο έντομο του κόσμου και ένας γυμνοσάλιαγκας που ρίχνει στο ταίρι του «βέλη του έρωτα» είναι μερικά από τα 123 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν στη Βόρνεο την τελευταία τριετία, ανακοίνωσαν ερευνητές της WWF.
H περιβαλλοντική οργάνωση παρουσίασε τα ευρήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις τρεις χώρες που μοιράζονται το παραδεισένιο νησί -Μαλαισία, Ινδονησία και Μπρουνέι.
Το 2007, οι τρεις κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν την λεγόμενη «Καρδιά της Βόρνεο», μια έκταση 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία συγκεντρώνει εντυπωσιακή βιοποικιλότητα αλλά παραμένει εν μέρει ανεξερεύνητη από τους βιολόγους.
Ο ίδιος ο Δαρβίνος είχε περιγράψει τη ζούγκλα της Βόρνεο ως «ένα μεγάλο, οργιώδες θερμοκήπιο που δημιούργησε η φύση για τον εαυτό της».
«Ανακαλύπτουμε κατά μέσο όρο τρία νέα είδη το μήνα. Βρήκαμε 123 τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 600 να έχουν βρεθεί τα τελευταία 15 χρόνια» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ανταμ Τόμασεκ, επικεφαλής του προγράμματος της WWF για τη Βόρνεο.
filoksenos
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 7 Μαΐου 2010 στις 11:22 π.μ.  

    Σου Ευχομαι
    μια ημερα διμιουργηκη και χαρουμενη!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2