aw2

Τελικά το χέρι με το οποίο γράφουμε αποκαλύπτει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Vita. Συγκεκριμένα, οι αριστερόχειρες είναι λιγότερο παιχνιδιάρηδες και περιπετειώδεις από τους δεξιόχειρες.
Από τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στους κοντινούς μας χιμπατζήδες, προέκυψε ότι τα πρωτεύοντα θηλαστικά προτιμούσαν να χρησιμοποιούν συχνότερα το δεξί τους χέρι για να παίξουν με διάφορα αντικείμενα.Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, οι «δεξιόχειρες» χιμπατζήδες έδειξαν να ανταποκρίνονται γρηγορότερα σε εξωτερικά ερεθίσματα, μπαίνοντας πιο γρήγορα στη διαδικασία της εξερεύνησης ενός νέου περιβάλλοντος ή μιας νέας τροφής και να φοβούνται λιγότερο τα αρπακτικά.Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αριστερή πλευρά του σώματος ελέγχεται από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο σχετίζεται με τα συναισθήματα και επομένως και με το φόβο. Αντίθετα, η δεξιά πλευρά ρυθμίζεται από το αριστερό ημισφαίριο το οποίο έχει να κάνει περισσότερο με τη λογική και κατά συνέπεια και με την καταστολή του φόβου.
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι οι αριστερόχειρες τείνουν να είναι επιθετικότεροι και να έχουν χειρότερες επιδόσεις στα μαθηματικά από τους δεξιόχειρες.Γενικά, πάντως, έχει παρατηρηθεί ότι οι αριστερόχειρες διακρίνονται για την έντονη δημιουργικότητα και τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες. Επίσης, μεγάλο ποσοστό καλλιτεχνών, μουσικών και αθλητών είναι αριστερόχειρες.
kouventanaginetai-nikolos
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2