aw2

Ακόμα και οι πιο «περιβαλλοντικά ευσυνείδητοι» παίκτες, δυσκολεύονται να συνδυάσουν το γκολφ με την προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την Ένωση Γκολφ της Δανίας, χρειάζονται από100 μέχρι 1.000 χρόνια για τη φυσική αποσύνθεση μιας μπάλας του γκολφ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι μόνο στις ΗΠΑ 300εκατομμύρια μπάλες του γκολφ χάνονται ή καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο.
Το περιβαλλοντικό κόστος είναι ακόμα μεγαλύτερο αν η μπάλα του γκολφ καταλήξει στο νερό…
Ειδικότερα, αν το μπαλάκι του γκολφ πέσει σε λιμνούλα, ποταμό ή νερόλακκο, αποσυντίθεται με πολύ αργούς ρυθμούς απελευθερώνοντας παράλληλα μεγάλες ποσότητες ψευδάργυρου.Ωστόσο χάρη στην εφεύρεση ενός Ισπανού επιχειρηματία, το πρόβλημα φαίνεται πως μπορεί να λυθεί.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός επιχειρηματίας Άλμπερτ Μπουσκάτο κατάφερε να φτιάξει μπάλες του γκολφ, οι οποίες όχι μόνο διαλύονται εύκολα όταν έρθουν σε επαφή με το νερό αλλά περιέχουν τροφή για ψάρια!
Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουσκάτο επισήμανε ότι η ιδέα για τις πρωτοποριακές μπάλες προέκυψε από την επιθυμία του να διαθέσει στην αγορά «βιοδιασπώμενο εξοπλισμό για το γκολφ».
«Σκέφτηκα ότι θα ήταν τέλειο να φτιάξουμε μια μπάλα του γκολφ που όχι μόνο δεν θα ρυπαίνει το νερό, αλλά θα έχει και άλλα οφέλη», επισήμανε ο Ισπανός επιχειρηματίας.
Το εξωτερικό μέρος των οικολογικών μπαλών του γκολφ αποτελείται από πλαστικά πολυμερή (ανακυκλώσιμα). Οι οικολογικές μπάλες βιοδιασπώνται εντός 48 ωρών, και κατά τη διάρκεια της αποσύνθεσης απελευθερώνουν την ψαροτροφή που περιέχουν στο εσωτερικό τους.
Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα μπαλάκια είναι μιας χρήσης, το κόστος τους θα είναι χαμηλότερο συγκριτικά με τις κανονικές μπάλες του γκολφ.
Ο κ. Μπουσκάτο αισιοδοξεί ότι νέες μπάλες, φιλικές προς τα χρυσόψαρα, θα κάνουν θραύση στην αγορά.
anagogi


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2