aw2

Με νέο σχεδιασμό, τα Routemaster θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους λονδρέζικους δρόμους από το 2012.
ΛΟΝΔΙΝΟ Μετέφεραν εκατομμύρια επιβάτες και υπήρξαν σύμβολο του Λονδίνου όσο και το Μπιγκ Μπεν. Μπορεί να αποσύρθηκαν από τους δρόμους πριν από πέντε χρόνια, όμως τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία τύπου Routemaster θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας ως το 2012, με νέο, βελτιωμένο σχεδιασμό και σαφώς μεγαλύτερη αποδοτικότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον. Το νέο Routemaster σχεδιάστηκε κατόπιν διαγωνισμού από την Αston Μartin και την εταιρεία Capoco Design. Θα χρησιμοποιεί «πράσινη» ενέργεια, ώστε να είναι 40% πιο αποδοτικό σε σχέση με τα συμβατικά ντιζελοκίνητα διώροφα λεωφορεία που κυκλοφορούν στις μέρες μας στο Λονδίνο και 15% αποδοτικότερο σε σχέση με τα υβριδικά, ενώ θα είναι και πολύ πιο αθόρυβο. Θα έχει δύο σκάλες για τον επάνω όροφο και θα διατηρήσει τη χαρακτηριστική ανοιχτή πλατφόρμα για να ανεβοκατεβαίνουν εν κινήσει οι επιβάτες.Μία από τις καινοτομίες που εισάγει είναι οι τρεις πόρτες για να διευκολύνεται η κίνηση των επιβατών, αλλά και μια ειδική ράμπα για την επιβίβαση ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο. Η φουτουριστική εμφάνιση θα συμπληρώνεται από το μεγάλο μπροστινό παρμπρίζ και το ασύμμετρο σχέδιο που το διατρέχει.
« Αυτό το χαρακτηριστικό νέο απόκτημα των μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά κάτω από το στυλάτο, γυαλιστερό περίβλημά του χτυπάει μια “πράσινη” καρδιά. Ελπίζω να κυκλοφορήσουν εκατοντάδες νέα Routemaster στους δρόμους της πόλης μας και οι άλλες πόλεις του κόσμου να σκάσουν από τη ζήλια τους για το εκθαμβωτικό κόκκινο έμβλημα του Λονδίνου του 21ου αιώνα » δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
Η αγάπη των Λονδρέζων για τα παλαιά Routemaster είναι ακόμη ζωντανή. Αν και πολλοί αναγνωρίζουν την άνεση των λεωφορείων νέας γενιάς λένε ότι τους λείπει η αρχοντιά του παλαιού Routemaster. Παρ΄ όλα αυτά, ο επικεφαλής των μεταφορών στο Λονδίνο.
sourta-ferta


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 21 Μαΐου 2010 στις 10:13 π.μ.  

    Μια Καλη Ημερα σας Ευχομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2